Πόσο αυξήθηκε η αυτονομία των Plug-in Hybrid Audi Q5, A6 & A7;

Ένα ζήτημα που απασχολεί τους κατόχους των plug-in hybrid μοντέλων είναι πόσα αμιγώς ηλεκτρικά χιλιόμετρα μπορούν να διανύσουν με μία φόρτιση.

Η Audi δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα, μιας και αναβάθμισε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Q5, A6 και A7 Sportback TFSIe, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη μπαταρία και περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία. Η αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας έγινε εφικτή με την προσθήκη μιας νέας μπαταρίας καθαρής χωρητικότητας 14,4 kWh (17,9 kWh μικτή). Η νέα μπαταρία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 73 χλμ. κατά το πρωτόκολλο WLTP (91 χλμ. κατά NEDC).

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της είναι πως δεν έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, έχοντας μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 7,4 kW, πράγμα που σημαίνει ότι τα Plug-In υβριδικά μοντέλα μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε περίπου δυόμισι ώρες, ανάλογα με τη πηγή φόρτισης. Η διατήρηση των διαστάσεων της μπαταρίας, δεν επηρέασε το διαθέσιμο χώρο αποσκευών κάθε μοντέλου, που κυμαίνεται μεταξύ 405 λίτρα (A6 Avant) και 465 λίτρα (Q5).

Επιπρόσθετα η Audi ενσωμάτωσε το νέο προφίλ οδήγησης Charge στα αναβαθμισμένα Plug-In υβριδικά μοντέλα της. Αυτό έρχεται να συμπληρώσει τα υπάρχοντα «EV», «Auto« και «Hold» και επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την οδήγηση. Η αναβάθμιση των Q5 TFSI e, A6 TFSI e και A7 Sportback σε επίπεδο μπαταρίας άρα και αυτονομίας, ολοκληρώνει τη γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Audi, η οποία περιλαμβάνει τα: A3 Sportback, Q3 και Q3 Sportback, Q5 και Q5 Sportback, A6 Sedan και Avant, A7 Sportback, Q7, Q8 και A8.

Πέρα όμως από την μεγαλύτερη μπαταρία, η Audi προσφέρει στις ευρωπαϊκές αγορές και το A6 Avant 50 TFSIe quattro ως μία ακόμα έκδοση του μοντέλου. Το νέο πολυτελές μοντέλο κινείται από τον 2λιτρο TFSI κινητήρα, ο οποίος υποβοηθάτε από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 143 ίππων. Έτσι η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 299 ίππους και τα 450 Nm ροπής. Η τιμή διάθεσης στην Γερμανία ξεκινά από τα 61.790 ευρώ.

 

Get it on Google Play Download on the App Store