Πρώτη γεύση από την νέα ηλεκτρική Mercedes EQE

Σήμερα η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της αμιγώς ηλεκτρικής EQE, η οποία θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στην έκθεση του Μονάχου στις αρχές Σεπτεμβρίου!

Μάλιστα η γερμανική εταιρεία το έχει βάλει σκοπό να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω της αφού στην έκθεση έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει 8 νέα μοντέλα, τα πέντε εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ένα εξ αυτών θα είναι η ηλεκτρική έκδοση της E-Class, η EQE για την οποία σχηματίσαμε μια εικόνα από τις teaser φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Αυτό που διαπιστώνουμε, μιας κι η Mercedes ακόμα κρατά κλειστά τα χαρτιά της, είναι πως η EQE βασίζεται στα χνάρια της EQS που γνωρίσαμε πριν μερικούς μήνες. Μια από τις δυο φωτογραφίες απεικονίζει ένα κομμάτι του πίσω τμήματος, όπου και διακρίνουμε τα μυώδη φτερά, αλλά και το γενικότερο αεροδυναμικό σχήμα του αυτοκινήτου. Οι επιρροές από την EQS συνεχίζονται και στην καμπίνα, όπου υπάρχει η εντυπωσιακή Hyperscreen του συστήματος πολυμέσων MBUX. Αυτή έχει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, την οθόνη στη κεντρική κονσόλα διάστασης 17,7 ιντσών, καθώς και την οθόνη για τον συνεπιβάτη με διαγώνιο 12,3 ιντσών.

Η νέα EQE θα «πατάει» σε ένα καινούργιο πλαίσιο, κάνοντας εκτεταμένη χρήση αλουμινίου ώστε το βάρος να διατηρηθεί χαμηλά. Η μπαταρία που θα δίνει ενέργεια στους ηλεκτροκινητήρες θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα που θα αγγίζει τις 90 kWh, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως η αυτονομία θα ξεπερνάει τα 650 χιλιόμετρα! Η ΕQE 580 4MATIC όπου κι αναμένεται να παρουσιαστεί αρχικά θα κινείται από δυο ηλεκτροκινητήρες, (ένας σε κάθε άξονα), έχοντας έτσι τετρακίνηση με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει κοντά στους 523 ίππους, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 4,3 δλ. Μετά το λανσάρισμα του μοντέλου θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στον πίσω άξονα.

Get it on Google Play Download on the App Store