Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV της Subaru!

Η Subaru ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της θα ονομάζεται Solterra και αναμένεται να το γνωρίσουμε από κοντά το 2022.

Το Solterra που θα ενταχθεί στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που θα πατήσει στην e-Subaru παγκόσμια πλατφόρμα, που εξελίχθηκε αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η πλατφόρμα αυτή αναπτύχθηκε από κοινού από την Subaru και την Toyota, επιτρέποντας την κατασκευή διαφόρων κατηγοριών ηλεκτρικών αυτοκινήτωνσυνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος κατασκευής. Άλλωστε η συνεργασία των δυο ιαπωνικών εταιρειών βασίζεται στη μακροχρόνια ανάπτυξη της τεχνολογίας τετρακίνησης της Subaru, αλλά και στην ηλεκτροκίνηση της Toyota.

Το όνομα Solterra δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις ”Sol” και “Terra”, τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον «Ήλιο» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της, συμβολίζοντας παράλληλα τη δέσμευσή της να παρέχει τις αυξημένες δυνατότητες που έχει ένα SUV της Subaru σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Προς το παρόν η εταιρεία δεν δημοσιοποίησε περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί το νέο της μοντέλο, πέρα από μερικές teaser φωτογραφίες που αφορούν την εξωτερική του εμφάνιση. Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της Subaru κι αναμένεται στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας στα μέσα του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store