Το ανατολίτικο hypercar που σπάει τα κοντέρ!

Ένας νέος παίχτης μπαίνει στην κατηγορία των hypercar και μάλιστα από μια χώρα που δεν φημίζεται για τα εξωτικά αυτοκίνητα που παράγει!

Η κατασκευάστρια εταιρεία με το ιδιαίτερο όνομα Mean Metal Motors έχει έδρα την Ινδία και μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν όταν είχε παρουσιάσει το πρώτο ινδικό supercar με το όνομα Μ-Zero. Τώρα ανεβάζει τον πήχη υψηλότερα κατασκευάζοντας το Azani το πρώτο ηλεκτρικό της hypercar με ισχύ 1.000 ίππων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ινδική εταιρεία το Azani είναι ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αποδίδει 1.000 ίππους και 1.800 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση έως και τα 97 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 120 kWh, που με μια πλήρη φόρτιση προσφέρει αυτονομία έως και 523 χλμ.!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διάφορων μοντέλων. Πέρα από την κατασκευή του hypercar της, η Mean Metal Motors είναι περήφανη και για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα εργοστάσια παραγωγής της, μια τεχνολογία που προσφέρει τη δυνατότητα για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του εκάστοτε κόστους κατασκευής. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τις επίσημες ημερομηνίες παραγωγής, αλλά μέσω του website της δέχεται ήδη κρατήσεις!

Get it on Google Play Download on the App Store