Το έξυπνο κλειδί που αποτρέπει τις κλοπές!

Μια νέα μεθοδολογία που αναπτύσσουν οι επίδοξοι κλέφτες είναι να πλησιάζουν σπίτια και με ειδικό εξοπλισμό να υποκλέπτουν το σήμα του κλειδιού, τύπου KeyFree, το οποίο βρίσκεται εντός της οικίας.

Έτσι έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο και να φύγουν με αυτό. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει η Ford, η οποία εξέλιξε και εγκατέστησε στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων των νέων Puma και Kuga με σύστημα Ford KeyFree έναν νέο τύπο χειριστηρίου, ο οποίος μέσω ενός αισθητήρα κίνησης ανιχνεύει αν το κλειδί βρίσκεται σε κίνηση ή όχι. Η νέα τεχνολογία, αν το κλειδί δεν κινείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 40 δευτερόλεπτων, μπαίνει αυτόματα σε διαδικασία «απενεργοποίησης», αποτρέποντας οποιαδήποτε απόπειρα υποκλοπής του σήματός του από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα.

Αν ο κάτοχος του οχήματος μετακινήσει το κλειδί, τότε αυτό είναι άμεσα πλήρως λειτουργικό! Η αντικλεπτική προστασία αυξάνεται ακόμα περισσότερο, μιας και τα χειριστήρια έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά σε ακτίνα 2 μέτρων από τα αυτοκίνητα με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως η συγκεκριμένη τεχνολογία κλειδιού είναι διαθέσιμη ήδη από το 2019 στα δημοφιλή επίσης Ford Fiesta και Focus που εξοπλίζονται με το σύστημα Ford KeyFree.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store