Το ηλεκτρικό Ford F-150 έρχεται στις 19 Μαΐου!(+video)

Και το όνομα αυτού Lightning! Η ηλεκτρική έκδοση του πλέον δημοφιλούς pick-up της Ford, του F-150 θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 19 Μαΐου!

 

Η ονομασία Lightning δεν είναι καινούργια, μιας κι η Ford την είχε χρησιμοποιήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και αφορούσε μοντέλα επιδόσεων του F-150. Όπως έπραξε και με το «Mach» για την ηλεκτρική Mustang Mach E. Στόχος της Ford είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ηλεκτρικό pickup που θα τα βάλει με τα εξίσου «δυνατά» Tesla Cybertruck και CMC Hummer. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού F-150, παρά μόνο πως η ισχύς του θα είναι σεβαστή και δεν θα υπολείπεται σε τίποτε από το συμβατικό μοντέλο! Ίσως να είναι και δυνατότερο!

Για το Lightning σχολίασε σχετικά κι ο CEO της μάρκας Jim Farley, ο οποίος ανέφερε: «Συχνά ένα νέο αυτοκίνητο παρουσιάζεται και ανακατεύει για τα καλά την τράπουλα κάθε κατηγορίας που εντάσσεται! Το αγαπημένο pick-up της Αμερικής για σχεδόν μισό αιώνα πλέον περνάει στην ηλεκτρική εποχή του! Το F-150 Lightning θα μπορεί να τροφοδοτεί το σπίτι σας με ρεύμα σε περίπτωση παροχής της διακοπής του και θα είναι πιο γρήγορο ακόμα και από το πρώτο F-150 Lightning με κινητήρα εσωτερικής καύσης ενώ θα βελτιώνεται συνεχώς με συνεχείς αναβαθμίσεις λογισμικού».

Get it on Google Play Download on the App Store