Το Kia ΕV9 θα παρουσιαστεί στις 11 Νοεμβρίου!

Η Kia έχει «σανιδώσει» το γκάζι σε ότι αφορά την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η ονομασία των οποίων θα ξεκινάει από το EV1 και θα καταλήγει στο EV9. Όπως είναι αντιληπτό το μοντέλο με το μεγαλύτερο νούμερο, θα αποτελεί και τη ναυαρχίδα της μάρκας και θα είναι αυτό που θα μας παρουσιαστεί σε μερικές μέρες.

Η παρουσίαση του EV9 ακολουθεί εκείνη του plug-in υβριδικού Sorento τον περασμένο Αύγουστο, που διαθέτει συνδυαστική ισχύ 265 ίππων και 350 Nm ροπής. Το νέο μοντέλο που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό θα παρουσιαστεί στις 11 Νοεμβρίου. Προς το παρόν η κατασκευάστρια εταιρεία δημοσίευσε απλά μια teaser φωτογραφία στο Instagram της, που απεικονίζει το προφίλ του νέου μοντέλου. Η φωτογραφία είναι αρκετά σκοτεινή και δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες, ωστόσο αναμένεται να διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από το Sorento. Επιπλέον εικάζεται ότι θα προσφέρεται κι ως 7θέσιο, αλλά και πάλι είναι κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί μέχρι και την επίσημη παρουσίαση του. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι πως τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Kia θα βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Hyundai.

Για την εκδήλωση στις 11 Νοεμβρίου, η Kia υπόσχεται πως πέρα από την παρουσίαση του νέου της αυτοκινήτου θα αποκαλύψει περισσότερα για τη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον, φανερώνοντας την στρατηγική της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση.

Get it on Google Play Download on the App Store