Τρελά λεφτά για σπάνια Lamborghini Miura!

Για τη Lamborghini Miura έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις και σίγουρα δεν θα κουραστούμε ποτέ να διαβάζουμε και πόσο δε μάλλον να την απολαμβάνουμε σε φωτογραφίες.

Για πολλούς η Miura είναι το αυτοκίνητο ορόσημο για τη μάρκα και σίγουρα ένα από τα ωραιότερα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lamborghini. Μάλιστα ήταν το πρώτο της supercar, περιορισμένης παραγωγής κι αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν τη Miura συλλεκτική! Μια τέτοια περίπτωση θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, η οποία μάλιστα δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s. Η εικονιζόμενη Miura P400 S έχει τον αριθμό παραγωγής 575 και συνοδεύεται από μια μεγάλη ιστορία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Για τέσσερις δεκαετίες η εν λόγω Miura ήταν καλά κρυμμένη σε μια αποθήκη της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την ιστορία, βρισκόταν στην κατοχή ενός Ιρανού φοιτητή, ο οποίος υποτίθεται ότι θα πούλαγε την Lamborghini, αλλά τελικά αποφάσισε να την κρατήσει για τον εαυτό του. Έπειτα από ένα μικρό ατύχημα, ο φοιτητής προσπάθησε να φέρει το αυτοκίνητο στην πρότερη κατάστασή του, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι απλά κλείδωσε το σπάνιο μοντέλο στην αποθήκη. Σαράντα χρόνια μετά όμως η Miura αποκτήθηκε από έναν παθιασμένο συλλέκτη ο οποίος αποφάσισε να επιδιορθώσει κάθε βλάβη του αυτοκινήτου. Η Beckman Metal Works δούλευε πυρετωδώς πάνω στο αμάξωμα της Miura για οχτώ συνεχόμενους μήνες, με την Morgan Images να κάνει την πρόσθετη δουλειά στο αμάξωμα και στη βαφή του. Η Morgan αφαίρεσε όλο το χρώμα κι άφησε το γυμνό μέταλλο, σε μια προσπάθεια να φαίνεται ακόμα περισσότερο το σχεδιαστικό μεγαλείο της Lamborghini. Σύμφωνα με τον RM Sotheby’s όλες οι εργασίες καταγράφηκαν σε βίντεο!

Το εντυπωσιακό είναι πως η Miura των μόλις 25.800 χλμ., αναμένεται να πιάσει την υψηλότατη τιμή των έως και 2,2 εκατ. δολαρίων (1,853 εκατ. ευρώ) στη δημοπρασία που θα λάβει χώρα στις 14 Αυγούστου.

Get it on Google Play Download on the App Store