Τρένο πήρε παραμάζωμα έλικα από νταλίκα! (+video)

Η οδήγηση μιας νταλίκας θέλει προσοχή και σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο δε μάλλον όταν η νταλίκα αυτή τραβάει ένα τεράστιο φορτίο, όπως το πτερύγιο μιας ανεμογεννήτριας!

Ένα τόσο μακρύ φορτίο θέλει λεπτούς χειρισμούς και σίγουρα απαιτεί αρκετή άπλα, για την εκτέλεση κάθε μανούβρας. Αν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος μπορούν να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και ίσως ακόμα και να έχουμε κάποιο ατύχημα, όπως αυτό που θα σας περιγράψουμε! Το συμβάν που θα δείτε και στο video παρακάτω έγινε στο Texas των Η.Π.Α., με την νταλίκα να ρυμουλκεί ένα τεράστιο φτερό ανεμογεννήτριας και να προσπαθεί να περάσει τις γραμμές τρένου. Όμως ο χώρος δεν φτάνει για να εκτελέσει μια δεξιά στροφή χωρίς το φτερό να χτυπήσει κάπου και στην προσπάθεια να δει ο οδηγός πως μπορεί να περάσει «αναίμακτα», οι μπάρες κατεβαίνουν κι από μακριά ακούγεται το τρένο να κορνάρει.

Ο οδηγός τότε βλέποντας ότι δεν μπορεί να περάσει χωρίς να τραυματίσει το φορτίο του και με το φόβο να παρασυρθεί από το τρένο σανιδώνει το γκάζι και προσπαθεί να περάσει. Όμως την απόφαση την έλαβε πολύ αργά αφού δεν πρόλαβε να ελευθερώσει τις γραμμές και το τρένο παρέσυρε το πτερύγιο! Από τη δύναμη της πρόσκρουσης αναποδογύρισε κι η νταλίκα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και το τρένο έπαθε σημαντικές ζημιές. Ευτυχώς τουλάχιστον δεν υπήρξαν τραυματισμοί των οδηγών, ούτε της νταλίκας, ούτε του τρένου! Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!

Get it on Google Play Download on the App Store