0-100 με Datsun 120Y του 1978! (+video)

H Datsun μας αποχαιρέτησε για δεύτερη φορά, καθώς η «ανάστασή» της αποδείχθηκε παροδική. Ουδείς γνωρίζει αν η Nissan θα επιχειρήσει να διαπιστώσει το… φαρμάκι της τρίτης φοράς, οπότε δεν αποκλείεται το λουκέτο αυτή τη φορά να είναι οριστικό. Με τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής εταιρίας έχουν μεγαλώσει γενιές Ελλήνων -και όχι μόνο- ενώ ειδικά με τα πισωκίνητα μοντέλα, πολλοί τότε πιτσιρικάδες δοκίμαζαν τις οδηγικές τους ικανότητες στο να… οργώνουν αλάνες. Κάποιες φορές βέβαια υπήρχαν και ατυχίες και τα αυτοκίνητα δεν επέστρεφαν στην αρχική τους κατάσταση.

Από τα δημοφιλέστερα οικογενειακά Datsun ήταν και το πισωκίνητο σεντάν 120Y (Nissan Sunny ή Sentra σε άλλες αγορές), το οποίο κυκλοφόρησε αρκετά και στη χώρα μας. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι είχε μήκος 3.950 χλστ. (όσο έχουν σήμερα τα μικρά χάτσμπακ) και πιο γνωστή έκδοση ήταν αυτή με τον 1.2 λτ. 4κύλινδρο κινητήρα. Το μηχανικό αυτό σύνολο είχε ισχύ 69 ίππους και 96 Nm ροπής και συνδυαζόταν με 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Οι λέξη «βλάβη» ήταν άγνωστη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αφού απλά δεν πάθαινε τίποτα.

Ένα πολύ καλά διατηρημένο Datsun 120Y θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και σίγουρα σε πολλούς θα έρθουν ανάλογες αναμνήσεις. Όπως αναφέρει στο βίντεο, το 0-60 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,25 δλ. και το 0-100 χλμ./ώρα σε 19,08 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store