0-160 χλμ./ώρα με το νέο Toyota GR Yaris (+video)

Μεγάλη αναστάτωση στους απανταχού φίλους των σπορ αυτοκινήτων έχει προκαλέσει η παρουσία του νέου κορυφαίου μικρού μοντέλου της Toyota, του GR Yaris, το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Δείτε ακόμη: Κινητήρες – αποδόσεις του ιαπωνικού νέου Toyota Yaris

Σε σχέση με το νέο, 4ης γενιάς Yaris, οι αλλαγές που φέρει είναι πάρα πολλές και μάλλον ελάχιστα είναι τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο μοντέλων. Εκτός από το ότι το GR Yaris είναι 3θυρο, φέρει πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, αλλά και κάτω από αυτό.

Σύμφωνα με ανεπίσημες προς το παρόν πληροφορίες, την κίνησή του θα αναλαμβάνει ένας νέος 3κύλινδρος 1.6 λτ. turbo κινητήρας με απόδοση που θα ξεπερνά τους 250 ίππους και τα 350 Nm ροπής. Η δύναμη θα περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τρεις επιλογές μετάδοσης της κίνησης: Normal (60:40 εμπρός – πίσω), Sport (30:70) και Track (50:50). H Toyota θα προσφέρει και την επιλογή διαφορικών περιορισμένης ολίσθησης εμπρός και πίσω.

Δείτε ακόμη: Έρχεται ακραίο Toyota Yaris GRMN με 300 ίππους!

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πόσο γρήγορα επιταχύνει στο 0-160 χλμ./ώρα. Σίγουρα δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτική η επιτάχυνση, αφού στις αλλαγές των ταχυτήτων χάνεται χρόνος, ενώ το αυτοκίνητο είναι προπαραγωγής.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store