0-349 χλμ./ώρα με Porsche 911 GT2 RS 800HP

Η 991 GT2 RS δεν είναι απλά η πιο μπρουτάλ Porsche των τελευταίων ετών. Πρόκειται για την απολύτως ταχύτερη στο Nurburgring, η οποία -σε βελτιωμένη μορφή- κάθεται στην κορυφή των χρόνων για πολιτικό αυτοκίνητο εντός της «Πράσινης Κόλασης».

Εργοστασιακά, Ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος boxer των 3.8 λίτρων αποδίδει 700 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 750 Nm ροπής μεταξύ 2.500 – 4.500 σ.α.λ. Ισχύς που φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη κι εξασφαλίζει επιδόσεις της τάξης των 2.8 δλ. και τελική 340 χλμ./ώρα. Βέβαια η τελική δεν ήταν το ζητούμενο στην εξέλιξη της GT2 RS, αλλά η ταχύτητα στις στροφές, η μηχανική πρόσφυση και η αεροδυναμική απόδοση. Με τόσο γκάζι, όμως, και η ευθεία βγάζει γούστα. Ειδικά αν κάποιος εκμεταλλευτεί τη ροπή του επίπεδου εξακύλινδρου στη βελτίωση. Η LCE Performance το έκανε και ιδού τα αποτελέσματα.

Η ισχύς πλέον φτάνει τους 800 ίππους και τα 900+ Nm, κάτι που σημαίνει πως όποτε βρίσκεται σε άδεια autobahn του δίνει και καταλαβαίνει. Τα 300 χλμ./ώρα δεν λένε πολλά στην εργοστασιακή, πόσο δε εδώ, οπότε πάμε για 340+ χλμ./ώρα. Ο οδηγός έφτασε μια ανάσα από τα 350 χλμ./ώρα, αφήνοντας τελικά το γκάζι 1 χλμ./ώρα νωρίτερα. Ο τρόπος που ανεβάζει χιλιόμετρα η συγκεκριμένη GT2 RS πάντως, προϊδεάζει για τελική πολύ πάνω από αυτό το νούμερο. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, πως παρά την τεράστια ισχύ που καταλήγει στους πίσω τροχούς, το launch control κάνει εξαιρετική δουλειά στον περιορισμό του σπιναρίσματος, εξασφαλίζοντας μια αξιοπρεπέστατη επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ. Αργότερα από της εργοστασιακής μεν, αλλά χωρίς δράματα και τιμονιές στην ευθεία.

Get it on Google Play Download on the App Store