40χρονο VW Passat 700 ίππων μοιράζει πόνο! (+video)

Ένα VW Passat B2 Syncro έχει εξελιχθεί σε φόβο και τρόμο των dragster, καθώς οτιδήποτε παίρνει θέση δίπλα του βλέπει στο φινάλε -πολλές φορές κι από την αρχή- τα πίσω φανάρια του γερμανικού estate, γευόμενο παράλληλα τα καυσαέρια από τους 700 ίππους του!

Το αυτοκίνητο εξωτερικά δεν θυμίζει σε τίποτα εκτελεστή supercars, καθώς πέρα από τις μεγαλύτερες ζάντες και τη μικρότερη απόσταση από το έδαφος, δεν υπάρχει κάτι να υποδηλώνει πως κάτω από το καπό φωλιάζει περισσότερη δύναμη από την κορυφαία έκδοση του Audi R8. Ο πεντακύλινδρος 2.2 20V Turbo φροντίζει για τις εξωπραγματικές επιδόσεις του 40χρονου Passat, κατόπιν των απαραίτητων βελτιώσεων. Όλα τα κινούμενα μέρη έχουν αντικατασταθεί με ανθεκτικότερα, συνοδευόμενα από μεγαλύτερο τούρμπο και intercooler, αναβαθμίσεις στο κύκλωμα τροφοδοσίας, ενισχυμένα διαφορικά και νέο εγκέφαλο.

Το τελικό αποτέλεσμα ανέρχεται σε 700 άλογα και πάνω από 750 Nm ροπής, που καλούνται να κινήσουν περίπου 1.200 κιλά. Με ειδική σχέση βάρους-ισχύος στα 1,71 κιλά ανά ίππο, δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι το οικογενειακό VW μπορεί να εκθέσει βελτιωμένες BMW M2, M3 και Toyota Supra, ενώ από τη μανία του δεν γλιτώνει ούτε η προηγούμενη Porsche 911 GT3 RS. Έκπληξη, ωστόσο, συνιστά η άνεση με την οποία το κάνει. Η πρόσφυση της τετρακίνησης του δίνει ασυναγώνιστο πλεονέκτημα στις εκκινήσεις, κι ας θέλει λίγη δουλειά το κιβώτιο στις αλλαγές (όπως δείχνουν τα τινάγματα). Ακόμα κι έτσι, καταφέρνει να βάλει (για να μην πούμε, «πετάξει») στη θέση της μια Toyota Supra τελευταίας γενιάς, απόδοσης 900 ίππων μάλιστα!

Get it on Google Play Download on the App Store