650 άλογα+Nurburgring-ESP= Κλάμα… (+video)

Το Nurburgring είναι «σεσημασμένο» για τον τρόμο που προκαλεί σε οδηγούς και αυτοκίνητα, με την ευκολία που μπορεί να προκληθεί ατύχημα από το πουθενά. Δεν είναι τυχαίο που λογίζεται ως η πιο επικίνδυνη και απαιτητική πίστα του κόσμου. Κάτι που έζησε στο «πετσί» του ο οδηγός μιας Corvette Z06, μαζί με την -ενδεχομένως- σύντροφό του.

Δείτε ακόμα: Πήγε στην πίστα με BMW M3 και έφυγε με τα πόδια… (+video)

Η Corvette Z06 είναι εξίσου διαβόητη για την δυσκολία στον χειρισμό της, καθώς ναι μεν παρέχει υψηλό περιθώριο μηχανικής και αεροδυναμικής πρόσφυσης, αλλά όταν αυτό εξαντληθεί γίνεται χωρίς προειδοποίηση και με αρκετά απότομο τρόπο. Σαν να λέμε, δηλαδή, πως οδήγηση σε πίστες σαν το Nordschleife αφενός αντενδείκνυται γενικώς, απαγορεύεται με το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης απενεργοποιημένο ειδικώς. Εκτός αν μιλάμε για επαγγελματίες οδηγούς αγώνων. Ο συγκεκριμένος άτυχος κατά πάσα πιθανότητα δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία, καθώς με το που πάτησε το γκάζι στην έξοδο της στροφής, οι 650 ίπποι και τα 881 Nm ροπής του πανίσχυρου muscle car ξεκόλλησαν μονομιάς το πίσω μέρος, ο ίδιος δεν κατάφερε να ελέγξει την αυτονόμηση της ουράς και κατέληξε στις προστατευτικές μπαριέρες.

Διαβάστε επίσης: Γυναίκα με VW Scirocco γνωρίζει τι σημαίνει «πράσινη κόλαση» (+video)

Ευτυχώς ο μόνος τραυματισμός αφορά το εμπρός μέρος του αμερικανικού μοντέλου, ενδεχομένως και τον εγωισμό (αλλά και την ψυχική ακεραιότητα ελέω γκρίνιας) του οδηγού του.

Get it on Google Play Download on the App Store