Άγριο «ξύλο» μεταξύ των hot hatches (+video)

Αποτελεί έθιμο στην κατηγορία των «καυτών» χάτσμπακ όταν παρουσιάζεται νέο μέλος, να τον υποδέχονται με την ανάλογη κόντρα οι παλιοί. Η νέα Mercedes-AMG A 35 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με όλο τον καλό κόσμο να στήνεται δίπλα της στο 400αρι.

Δείτε ακόμα: Όλα τα Honda Civic Type R στην πίστα! (+video)

Η ομήγυρις απαρτίζεται από όλη την τετρακίνητη παρέα, προεξάρχοντος του Ford Focus RS των 350 ίππων και ακολουθούμενο από τα αδελφά VW Golf R και Audi S3 των 300. Τους δυο άξονες κίνησης σπάει η BMW M140i με την πισωκίνητη διάταξη (η οποία εμφανίζεται για τελευταία φορά σε βαυαρικό μοντέλο, συνδυαζόμενη με εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα), ενώ αδικαιολόγητη είναι η απουσία του ταχύτερου μπροστοκίνητου όλων των εποχών στο Nurburgring, του Honda Civic Type R. Mε την εξαίρεση της BMW (335) και του Ford (350), τα υπόλοιπα μοντέλα κυμαίνονται στην περιοχή των 300 ίππων (306 η Mercedes, από 300 τα δυο αυτοκίνητα του VW Group). Οπότε περιμένει κανείς και τα ανάλογα αποτελέσματα στο τέλος της κούρσας. Σωστά; Μόνο που το Focus RS είναι το μοναδικό χειροκίνητο και η M140i η μοναδική δικίνητη. Σαν να ισορροπούν λίγο τα προγνωστικά.

Διαβάστε επίσης: «Σφαγή» μεταξύ 1.892 ίππων (+video)

Α 35, S3 και Golf R μοιράζονται μετάδοση ταυτόσημης φιλοσοφίας (τετρακίνηση με 7αρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη), την στιγμή που η Μ140i στέλνει την ισχύ πίσω μέσω κλασικού 8τάχυτου αυτόματου με μετατροπέα ροπής. Κατά πόσο ο νέος καταφέρνει να επιβάλλει τον νόμο του στους παλιούς; Ένα κλικ μακριά η απάντηση.

Get it on Google Play Download on the App Store