«Αγροτικές» κόντρες 1.200 ίππων! (+video)

Tι είναι πιο συγκλονιστικό από ένα Ford F-150 Raptor των 450 ίππων; Ένα βελτιωμένο Raptor από την Hennessey, με 760 ίππους κάτω από το καπό!

Δείτε ακόμα: «Τιμωρός» το Ford Ranger Raptor της Hennessey

Τα δυο αμερικανικά «κτήνη» τέθηκαν αντιμέτωπα για φιλολογικούς σκοπούς, καθώς η διαφορά των 310 ίππων μεταξύ τους καθιστά κάθε σύγκριση επιδόσεων χωρατό. Xαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως το Raptor παίρνει 450 άλογα και 690 Nm ροπής από τον twinturbo 3.5 V6, τη στιγμή που το VelociRaptor φτάνει στα 760 και τα 900 Nm από τον κομπρεσοράτο V8 των 5 λίτρων. Αναμενόμενες είναι και οι διαφορές στην επιτάχυνση, με το κορυφαίο F-150 να απαιτεί 5,3 δλ. για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Χρόνος εξαιρετικός για αγροτικό 2+ τόνων. Όταν, όμως, ο αντίπαλος φτάνει στις παρυφές των 4 δλ. (4,1 για να είμαστε ακριβείς), καταλαβαίνει κανείς πως η διαφορά δεν μετριέται σε καρότσες, αλλά σε…αγροτεμάχια!

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το απόλυτο αγροτικό του πλανήτη! (+video)

Παρά την καλύτερη εκκίνηση του Raptor, το αβυσσαλέο γκάζι του VelociRaptor δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης πέρα από τα 5 πρώτα μέτρα. Η πρόθεση μετράει, πάντως.

Get it on Google Play Download on the App Store