Αγροτο-τιτανομαχία 1.500 ίππων! (+video)

Είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθεί αγροτικό που να μπορεί να κοντράρει το Ram TRX 1500, είτε μιλάμε για εργοστασιακό είτε ακόμα και για βελτιωμένο. Το Shelby F-150 Super Snake Sport όμως όχι απλά ορθώνει ανάστημα στο ισχυρότερο και ταχύτερο εργοστασιακό pick up όλων των εποχών, αλλά καταφέρνει να το φέρει στα όριά του!

Διαβάστε επίσης: Το μπροστοκίνητο RAM των 88 ίππων

Το TRX αποδίδει 702 ίππους και 887 Nm ροπής από το κομπρεσοράτο τέρας των 6.2 λίτρων που έχει κάτω από το καπό, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 4,5 δλ. και καλύπτοντας το 400άρι σε 12,9 δλ.! Αριθμοί αδιανόητοι για pick up 3 τόνων (2.880 κιλά), που πατάει σε αμιγώς χωμάτινα ελαστικά. Κάτι που, σύμφωνα με την Dodge, σημαίνει πως ανάλογο ρυθμό επιτάχυνσης μπορεί να εμφανίσει σχεδόν σε κάθε είδος τερέν! Η ανάρτηση επίσης είναι προσανατολισμένη στις εκτός δρόμου καταδιώξεις, έχοντας μεγάλη διαδρομή και αναλογικά μαλακό setup.

Δείτε ακόμα: Λασπομαχίες με Hilux, Amarok και Ranger (+video)

Το «υπερ-φίδι» της Shelby αντίθετα, είναι πέρα για πέρα σχεδιασμένο έχοντας την πίστα κατά νου. Ελαστικά υψηλών επιδόσεων, σκληρότερη και χαμηλότερη ανάρτηση, body kit και κάλυμμα στην καρότσα φροντίζουν ώστε το βελτιωμένο F-150 να αποδίδει τα μέγιστα στην άσφαλτο. Εκεί όπου, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 3,4 δλ.! Επίδοση επιπέδου supercar, που επιτυγχάνεται χάρις στον επίσης κομπρεσοράτο V8, 5 λίτρων εδώ, των 770 ίππων και 900+ Nm ροπής! Από ακλόνητο φαβορί λοιπόν, το TRX μετατρέπεται σε αουτσάιντερ.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το ισχυρότερο αγροτικό στην Ελλάδα;

Παρόλα τα πλεονεκτήματα του Super Snake πάντως, το κορυφαίο Ram εκκινεί καλύτερα! Και μένει μπροστά σχεδόν μέχρι τα μισά της κούρσας. Καταφέρνει να διατηρηθεί εκεί μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, ή γεύεται τελικά το δηλητήριο του Ford;

Get it on Google Play Download on the App Store