«Αίλουρος» το Mazda MX-5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Έχουμε δει πολλά αυτοκίνητα να δυσκολεύονται στην δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας. Ακόμα και αμιγώς σπορ, όπως η νέα Alpine A110, τα βρήκαν «μπαστούνια» απέναντι στους 3 διαδρόμους και τους κώνους. Το Mazda MX-5 δεν είναι ένα από αυτά.

Δείτε ακόμα: H Mazda επιστρέφει στην Ελλάδα!

Για την ακρίβεια το διάσημο ιαπωνικό roadster είναι από τα λίγα μοντέλα, που ξεπερνάει τον σκόπελο του τεστ αποφυγής ταράνδου με διεκπεραιωτικές διαδικασίες. Τα αμορτισέρ της Bilstein που εφοδιάζουν την κορυφαία έκδοση του Miata, μαζί με το ελαφρύ αμάξωμα δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα στο να ξεπεράσουν την ταχύτητα των 77 χλμ./ώρα που θέτει ως όριο το km77.com. Συγκεκριμένα το 2λιτρο MX-5 ξεπερνά με άνεση την δοκιμασία στα 80 χλμ./ώρα, δεν δυσκολεύεται στα 82 χλμ./ώρα (αν και βρίσκει για λίγο έναν κώνο στην είσοδο για τον δεύτερο διάδρομο) και στην μόνη περίπτωση που κάπως προβληματίζεται η βελόνα του ταχύμετρου σημαδεύει τα 83 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Το Mazda MX-5 αποκτά την δύναμη που του αξίζει (+video)

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή για να διαπιστώσει κανείς τον εξαίρετο έλεγχο των κινήσεων του αμαξώματος από την ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Μπορεί η κλίση που παίρνει να «γράφει» εντυπωσιακά στα πλάνα, όμως είναι μια σκόπιμη επιλογή από τους Ιάπωνες μηχανικούς ώστε το αυτοκίνητο να «κάθεται» στα αμορτισέρ της Bilstein και να αφήνει την ανάρτηση να κάνει τη δουλειά της. Και όπως θα παρακολουθήσουμε, την κάνει εξαιρετικά.

Get it on Google Play Download on the App Store