Αμερικάνικη πατέντα για να μην πληρώνεις διόδια (+video)

Σίγουρα οι Αμερικάνοι έχουν τον τρόπο τους να μας εντυπωσιάζουν κάθε φορά, ακόμη και στα πιο απλά πράγματα. Έτσι, όταν για παράδειγμα ο Έλληνας κάνει… τσαμπουκάδες στα διόδια ή διαδηλώσεις για να μην πληρώσει ή κατεβαίνει και σηκώνει μπάρες, ο Αμερικάνος απλώς πατάει ένα κουμπί και περνάει… κύριος, χωρίς να δώσει σεντ.

Δείτε ακόμη: Video ντοκιμαντέρ: Πως φτιάχτηκε η Ολυμπία οδός

Αυτό έκανε και ο οδηγός του Chrysler Pacifica, που βλέπουμε στο video πιο κάτω σε μπορντό χρώμα, ο οποίος, οδηγώντας στον αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα απέφυγε τη χρέωση με τρόπο ευφάνταστο, δημιουργικό και high tech. Όπως θα δείτε λοιπόν, έχει τοποθετήσει ένα ειδικό, μαύρο κάλυμμα πινακίδας, το οποίο μέσω ηλεκτρικού μηχανισμού ανεβαίνει και κατεβαίνει κατά το δοκούν. Έτσι, όταν περνά από χρέωση διοδίων κατεβάζει το κάλυμμα για να μην φαίνεται η πινακίδα και μετά το ανεβάζει και συνεχίζει την πορεία του.

Διαβάστε επίσης: Σε πόση ώρα η καμπίνα γίνεται «φούρνος»;

Αυτό όμως για κακή του τύχη το είδε μία κυρία από άλλο αυτοκίνητο, η οποία θεώρησε πως αυτό δεν είναι δίκαιο και έτσι το βιντεοσκόπησε και το έστειλε στις αρχές. Η ίδια είπε πως «όλοι πρέπει να πληρώνουμε διόδια. Αυτός γιατί όχι;». Και επειδή ξέρουμε πως και εδώ υπάρχουν τέτοια συστήματα… εννοείται είναι παράνομα. Μην πάτε και κάνετε το ίδιο.

Get it on Google Play Download on the App Store