Αντέχει ένα Lada με Coca Cola στο ντεπόζιτο; (+video)

Όπως γνωρίζουμε, οι Ρώσοι αρέσκονται στο να ταλαιπωρούν διάφορα μοντέλα της Lada (με ιδιαίτερη προτίμηση στο 2105) υποβάλλοντας τα στις πιο απίστευτες δοκιμασίες: τα θάβουν, τα παρκάρουν σε μπαλκόνια, τους βάζουν καρφιά για τροχούς, τα πνίγουν στο τσιμέντο. Φυσικά και οι τρόποι βασανισμού είναι πρακτικά ανεξάντλητοι, αρκεί να υπάρχει φαντασία. Και πολύ άργησαν να αδειάσουν ένα λίτρο Coca Cola στο ντεπόζιτο, εδώ που τα λέμε.

Δείτε ακόμα: Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Ως συνήθως, στον ρόλο του πειραματόζωου συναντάμε ένα μοντέλο της σειράς 2100. Στην προκειμένη ένα 2103. Το σενάριο γνώριμο: ανοίγει η τάπα της βενζίνης, αφαιρείται το καπάκι από την Coca Cola και τα δύο στόμια έρχονται σε επαφή. Κατόπιν το πασίγνωστο αναψυκτικό κυλάει στη δεξαμενή καυσίμου και μας μένει να δούμε αν θα ξεκινήσει το αυτοκίνητο. Και αν τα καταφέρει, πόσο μακριά θα πάει.

Το ρωσικό σεντάν επιβεβαιώνει την φήμη του «απέθαντου» και ξεκινάει δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Μέχρι το πρώτο χιλιόμετρο το μοτέρ είναι σαν να μην αναγνωρίζει μεταβολή στο καύσιμο, κάτι που ισχύει κι έπειτα από την πάροδο ακόμα 600 μέτρων. Λίγο πριν τα 2 χιλιόμετρα (στα 1,7 για την ακρίβεια), όμως, άρχισαν τα σκορτσαρίσματα, για να ακινητοποιηθεί μετά από λίγο εντελώς το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: «Σκυλί» το μοτέρ του Lada. Δουλεύει και με λάδι μαγειρέματος… (+video)

Η αυτοψία στο συνεργείο φανέρωσε τα αναμενόμενα: η Coca Cola μπούκωσε το φίλτρο βενζίνης και εν συνεχεία το καρμπιρατέρ, προκαλώντας ασφυξία στο παμπάλαιο πλην ανθεκτικότατο μοτέρ.

Get it on Google Play Download on the App Store