Ασταμάτητο VW Golf ντίζελ με 1,1 εκατ. χλμ. (+video)

Η 3η γενιά του μικρομεσαίου της VW θεωρείται μεν «μαύρο πρόβατο» όσον αφορά το GTI, αλλά ως Golf αυτό καθεαυτό θεωρείται από τα πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα. Απόδειξη το παρακάτω ντίζελ, που πηγαίνει τέρμα γκάζι με 1,1 εκατομμύριο χλμ. στο κοντέρ.

Ακόμα και για τα δεδομένα του 1995, τα 65 άλογα και 124 Nm του 1.900άρη ατμοσφαιρικού ντίζελ δεν ήταν επίδοση που σε έκανε να υπερηφανεύεσαι. Ως εκ τούτου, τα 17,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και η τελική των 156 χλμ./ώρα ήταν αναμενόμενοι αριθμοί επιδόσεων. Με μόνο τον οδηγό, πάντα. Με 4 ή 5 επιβάτες και αποσκευές, δεν τίθεται καν θέμα επιτάχυνσης. Ούτως ή άλλως, δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Τα ντίζελ της εποχής κατασκευάζονταν με γνώμονα την αντοχή και τη συλλογή χιλιομέτρων. Μπορεί να μην πήγαιναν βήμα (τα ατμοσφαιρικά) και το χαρακτηριστικό «χρα χρα» να έπαιρνε αυτιά, όμως το οδόμετρο δούλευε υπερωρίες.

Το συγκεκριμένο αναγράφει 17.705 χλμ., αλλά δεν πρόκειται για κάποιο αυτοκίνητο που περνάει τη ζωή του στο γκαράζ. Η συγκεκριμένη ένδειξη έχει προέλθει, αφού πρώτα μηδένισε το κοντέρ. Συνολικά, δηλαδή, το Golf έχει αυτά τα χιλιόμετρα συν 1 εκατομμύριο ακόμα! Και όπως θα δούμε, δεν το βαραίνουν καθόλου. Κινείται μια χαρά σε ταχύτητες εθνικής οδού, φτάνοντας τη βελόνα του ταχύμετρου μέχρι τα 170 χλμ./ώρα. Παράσημο στην βόλτα του αειθαλούς VW, το προσπέρασμα επί ενός Tesla Model 3!

Get it on Google Play Download on the App Store