Αθάνατο VW Golf 1.9 D με 1.100.000 χλμ. πάει τέζα!

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου γνώρισαν μεγάλες δόξες για πολλά χρόνια, ωστόσο τώρα έχουν μπει στο περιθώριο, λόγω του εξηλεκτρισμού και της αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Είναι γνωστό ότι ειδικά οι πιο παλιοί και απλοί σε τεχνολογία ντίζελ έβγαζαν πολύ περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με τα μοτέρ βενζίνης, όπως ήταν και ο 1.9 D της VW.

Αυτό το μοτέρ «φοράει» και το παλαίμαχο VW Golf Mk3 του 1995, το οποίο σύμφωνα με το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, έχει διανύσει 1,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Παρά όμως τα χρόνια και τη χρήση του φαίνεται ότι ο 1.9 D δουλεύει άψογα, αφού ανεβάζει με ευκολία στροφές, ενώ πάει χωρίς πρόβλημα μέχρι την τελική του ταχύτητα. Βέβαια, μην περιμένετε τίποτα φοβερές επιδόσεις, αφού το μηχανικό αυτό σύνολο απέδιδε καινούργιο 64 ίππους και 124 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ., επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 17,6 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα άγγιζε τα 156 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, αυτό που μετράει στο βίντεο, είναι ότι με μια προφανώς καλή συντήρηση, ένα τέτοιο απλό ατμοσφαιρικό, 8βάλβιδο ντίζελ, δίχως άμεσο ψεκασμό, κοινή γραμμή τροφοδοσίας κ.λπ. είναι αθάνατο.

Get it on Google Play Download on the App Store