Audi TT RS 800 ίππων «σκοτώνει» στο χιλιόμετρο

Το Audi TT RS έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο «μίνι R8», χάρις στις εξαιρετικές επιδόσεις που χαρίζει το τρίπτυχο 2.5 TFSI-7άρι S tronic-σύστημα Quattro. Με τα μαγικά της βελτίωσης πάντως, γίνεται όχι μόνο κανονικό R8, αλλά εφιάλτης για το γερμανικό και όλα τα υπόλοιπα supercars.

Το συγκεκριμένο διαθέτει αναβαθμίσεις σε πολλά μέρη του 2.5άρη πεντακύλινδρου, με σημαντικότερες το μεγαλύτερο τούρμπο, τον νέο εγκέφαλο και την εξάτμιση ελευθέρας. Η απόδοση έχει διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 800 άλογα από τα 400 του εργοστασιακού! Αναμενόμενα, ο ρυθμός επιτάχυνσης ουδεμία σχέση έχει με «μαμά» δεδομένο. Το ανθρακί TT RS είναι ένα από τα ισχυρότερα στον πλανήτη, μη διστάζοντας να βάλει κόντρες ακόμα και με βελτιωμένα supercars.

Το Nissan GT-R και η Porsche 911 Turbo S (εσοδείας 991.2 στην προκειμένη) συνθέτουν ένα τρομοκρατικό δίδυμο, κόντρα στο οποίο το μικρό Audi δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα – αλλά τελικά τον χάνει. Παρόλα αυτά, όσο περνάνε οι αναμετρήσεις οι χρόνοι του TT βελτιώνονται. Απέναντι στην Porsche, κάλυψε το χιλιόμετρο σε 17,3 δλ. και έχασε για μόλις 0,2 δλ., επιτυγχάνοντας όμως μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου (283,4 χλμ./ώρα αντί 268,6 χλμ./ώρα). Κόντρα στη Mercedes-AMG GT κατεβαίνει στα 16,5 δλ., αργότερα στα 16,2 δλ. και τελικά το βλέπουμε να πέφτει κάτω από τα 16 δλ., στα 15,8!

Get it on Google Play Download on the App Store