Αυτά παθαίνεις όταν πας να «χωθείς» (+video)

Από τότε που βγήκαν οι dash-cams, χάθηκε η αξιοπρέπεια πολλών οδηγών αμφιβόλου ικανοτήτων. Σήμερα βλέπουμε άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: αυτού που δεν υπολογίζει το πλάτος του αυτοκινήτου του.

Δείτε ακόμα: Και για αυτό δεν προσπερνάμε «από πάνω» (+video)

H BMW X4 δεν είναι ιδιαίτερα μικρό μοντέλο. Δεν είναι, βέβαια, και το «θεριό» που ακούει στο όνομα Χ6. Στα 1,88 μέτρα πλάτους εφιστά την προσοχή στον οδηγό της, αλλά δεν τον αγχώνει κιόλας. Η Χ1 πρώτης γενιάς είναι σαφώς πιο ευέλικτη, με σχεδόν 10 εκατοστά λιγότερο «άνοιγμα». Παραθέτουμε τις διαστάσεις για να γίνει ακόμα πιο περιγραφική η φαρσοκωμωδία που ακολουθεί στο video.

Ο οδηγός της Χ1 συμπεριφέρεται ως πρέπει, κινούμενος στον ρυθμό της κυκλοφορίας και αφήνοντας την κατάλληλη απόσταση από το μπροστινό όχημα. Αυτός της Χ4, αντίθετα, έρχεται «πατημένος» και επιχειρεί να περάσει το βαυαρικό SAV (Sport Activity Vehicle) από εκεί που δεν χωράει. Ως αποτέλεσμα οι δυο BMW κάνουν «μοχλό» η μία στην άλλη, με την Χ4 να σηκώνεται στις δυο ρόδες και να γλιτώνει το ντεραπάρισμα κατά τύχη.

Διαβάστε επίσης: Και για αυτό δεν προσπερνάμε ποτέ πάνω σε στροφή (+video)

Εντύπωση προκαλεί πως παρά την αρκετά σφοδρή σύγκρουση, το λευκό BMW μένει ουσιαστικά αλώβητο. Ιδιαίτερα χρήσιμο προσόν, με τέτοιον οδηγό πίσω από το τιμόνι. Ούτε ο «άμαχος» με την Χ1, ούτε ο «θύτης» με την Χ4 τραυματίστηκε.

 

Get it on Google Play Download on the App Store