«Αυτοκόλλητα» Lada δεν ισιώνουν (+video)

Έχουμε δει πολλά περίεργα projects από τους Ρώσους του Garage54. Δυο κολλημένα Lada 2105, που λατρεύουν το tandem drifting είναι από τα πιο νορμάλ.

Δείτε ακόμα: 0-100 χλμ./ώρα με Lada Vesta Sport 145 PS (+video)

Οι αγαπημένοι μας Σιβήριοι πήραν δυο από τα πασίγνωστα ρωσικά σεντάν και τα μετέτρεψαν κατάλληλα για πλαγιολισθήσεις. Μην περιμένετε να διαβάσετε για πανίσχυρα τούρμπο μοτέρ, υδραυλικά χειρόφρενα, μπλοκέ διαφορικά και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Εντελώς εργοστασιακά είναι, καθώς στο χιόνι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από πίσω κίνηση και τα κατάλληλα ελαστικά για να σχηματιστεί το χαμόγελο στα χείλη του οδηγού. Γιατί να είναι μόνος του, όμως; Καλύτερα να υπάρχει άλλος ένας, να μοιραστεί την χαρά.

Διαβάστε επίσης: Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Το tandem είναι από τις δημοφιλέστερες μορφές drift, όπου όσο πιο κοντά μένει αυτός που κυνηγά στον προπορευόμενο τόσο περισσότερους πόντους συλλέγει. Στο κορυφαίο επίπεδο, βλέπουμε πισωκίνητα 600+ ίππων να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα, όντας στο χιλιοστό μεταξύ τους. Επειδή οι Ρώσοι έχουν αυτογνωσία και ξέρουν πως δεν είναι επαγγελματίες drifters, επιστράτευσαν τη μαστοριά τους. Οπότε συγκόλλησαν τα δυο Lada μεταξύ τους, συντόνισαν όσο μπορούσαν τις κινήσεις τους και χαρίζουν πλάνα, που μόνο σε σοβιετικά σεντάν δεν παραπέμπουν.

Get it on Google Play Download on the App Store