Alfa Romeo 4C τα βάζει με Audi RS 3 (+video)

Κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να δουν πως μια ελαφριά και βελτιωμένη Alfa Romeo 4C μπορεί να σταθεί δίπλα στο πανίσχυρο από το εργοστάσιο, Audi RS3. Οι δύο μάρκες δεν μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, πέρα από το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, αλλά και το γεγονός πως κάποτε το VW Group ήθελε να αγοράσει την Alfa Romeo.

Δείτε ακόμα: Επικές κόντρες με Ferrari LaFerrari και Enzo (+video)

Η Alfa Romeo 4C είναι ένα αυτοκίνητο με έντονο σχεδιαστικό ταμπεραμέντο, με τον κινητήρα των 1.75 λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο, ο οποίος από το εργοστάσιο αποδίδει 240 ίππους και κινεί το ελαφρύ αμάξωμα των μόλις 940 κιλών. Βέβαια η συγκεκριμένη μαύρη 4C που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, έχει αναβαθμιστεί ελαφρώς με την τελική ιπποδύναμη της να αγγίζει τους 280 ίππους. Δίπλα της στην γραμμή εκκίνησης βρίσκουμε το εργοστασιακό Audi RS 3, όπου χάρη στον 2.5 λτ. κινητήρα, ο οδηγός απολαμβάνει 400 ίππους και ροπή 400 Nm.

Διαβάστε επίσης: Οι κόντρες στο δρόμο κάνουν κακό στις λαμαρίνες! (+video)

Απορία όλων, είναι προς τι αυτή η κόντρα, καθώς στα χαρτιά και με απόλυτα νούμερα ο νικητής είναι ξεκάθαρος. Τα δυο αυτοκίνητα ξεκίνησαν από στάση, αλλά και ρολαριστά για να δουν σε κάθε είδους επιτάχυνση πως συμπεριφέρονται. Από στάση η 4C επικράτησε κατά κράτος, ενώ από rolling το πανίσχυρο RS3 έκοψε πρώτο το νήμα. Με το αποτέλεσμα να είναι 1-1 έκαναν κι ένα τρίτο γύρο από στάση για να βγει ο τελικός νικητής! Τελικά η Alfa Romeo 4C χάρη στο μικρό της βάρος κατόρθωσε να κερδίσει το ισχυρό γερμανικό hatchback.

Δείτε το βίντεο για να δείτε και τις διαφορές στο τέλος κάθε κόντρας!

 

Get it on Google Play Download on the App Store