BMW M5 E34 ταπεινώνει Bugatti Veyron! (+video)

Όσες φορές κι αν δείτε το βίντεο θα σας σοκάρει! Κι αυτό γιατί δεν περιμένεις να δεις την πανίσχυρη και πανάκριβη Bugatti Veyron των 1.000 ίππων να μένει πίσω από μια γερασμένη, αλλά ατρόμητη BMW M5!

Μπορεί να έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε η Veyron, ωστόσο παραμένει ένα ονειρεμένο και παρά πολύ δυνατό hypercar! Αλλά φαίνεται ότι βρήκε το μάστορά του στην δεύτερης γενιάς BMW M5 E34 η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1989 και 1995! Να θυμίσουμε πως τότε η BMW M5 ήταν ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα μεγάλα αυτοκίνητα της εποχής της. Εφοδιασμένη αρχικά με τον 6κύλινδρο κινητήρα των 3.6 λτ., είχε απόδοση 311 ίππων και 360 Nm ροπής, ενώ επιτάχυνε το αμάξωμα των 1.670 κιλών από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα. Το 1991 τοποθετήθηκε μεγαλύτερος κινητήρας 3.8 λτ. με ισχύ 340 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος προσέφερε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα. Νούμερα αν μη τι άλλο εντυπωσιακά για αυτοκίνητο 26ετίας.

Η βάση υπήρχε λοιπόν και έπειτα από αρκετές βελτιωτικές προσθήκες κάτω από το καπό της Μ5 που θα δείτε στο βίντεο, το δυναμόμετρο έγραψε 900 ίππους, 100 λιγότερους από το ιπποφορβείο της Veyron! Όμως το αυξημένο βάρος της τελευταίας δίνει σημαντικό προβάδισμα στο γερμανικό μοντέλο, το οποίο και δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο. Η κόντρα ξεκινάει με τα δυο αυτοκίνητα να ρολάρουν και στο προκαθορισμένο σημείο να σανιδώνουν το γκάζι, προφανώς για να μην «κουρέψει» το κιβώτιο ή τα ημιαξόνια η Μ5. Το καλύτερο σε όλο το βίντεο είναι η αντίδραση των θεατών, αλλά και του ίδιου του οδηγού της Bugatti, ο οποίος δεν μπορούσε να το χωνέψει. Προς τιμήν του βέβαια μετά το τέλος της κόντρας έσπευσε να συγχαρεί τον κάτοχο κι οδηγός της κτηνοφάγου BMW M5.

Get it on Google Play Download on the App Store