BMW M5 και Mercedes-AMG E63 S «σφάζονται» στην πίστα (+video)

Η κορυφή της κατηγορίας των super sedan είναι δύσβατη και απόκρημνη. Ακόμα και να την κατακτήσεις, είναι πολύ εύκολο να βρεθεί ένας σφετεριστής και να σε κάνει να παραπατήσεις στον γκρεμό, όχι απλά να σε ρίξει ο ίδιος. Κάτι που αποσκοπά να κάνει η BMW M5 στην Mercedes-AMG E63 S.

Δείτε ακόμα: H BMW M5 «καταστρέφει» την Aston Martin Vantage (+video)

Τα δυο μοντέλα παρουσιάστηκαν με διαφορά σχεδόν ενός έτους, με την κορυφαία 5αρα να υιοθετεί ένα σύστημα τετρακίνησης παρόμοιο με εκείνο της αντίστοιχης E-Class. Σε αντίθεση με την E63 που διαθέτει drift mode, όμως, η M5 μπορεί να απομονώσει το εμπρός διαφορικό και να συμπεριφερθεί όπως έχουμε μάθει και αγαπήσει τις δυνατές «Μπέμπες»: με τον πίσω άξονα να κυνηγάει σε προσπέρασμα τον εμπρός. Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν υπάρχουν 600 ίπποι και 750 Nm να πηγαίνουν εκεί (μετά την ανάλογη επιλογή του οδηγού), από τον V8 twinturbo των 4.4 λίτρων.

Η Mercedes μπορεί να έχει 400 κυβικά λιγότερα, όμως είναι πιο ισχυρή. Όχι τόσο στην ιπποδύναμη, όπου ξεπερνάει την BMW κατά 12 ίππους, όσο στην ροπή. 100 ολόκληρα Nm περισσότερα έχει στην διάθεσή του ο οδηγός, αλλά και μια σχέση παραπάνω στο κιβώτιο παραπάνω (9αρι αυτόματο G-TRONIC αντί 8τάχυτου Steptronic). Οι χρόνοι για το 0-100 χλμ./ώρα είναι ταυτόσημοι (3,4 δλ.), όπως και η τελική ταχύτητα (ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα). Αν μπορούσαμε να διακρίνουμε μια ειδοποιό διαφορά, αυτή θα αφορούσε στον προσανατολισμό των δυο αυτοκινήτων: αποτελεσματικότητα και χρόνοι πίστας η E63 S, «γυρίσματα» και καμένο λάστιχο η Μ5.

Διαβάστε επίσης: Bελτιωμένη Mercedes-AMG είναι ο απόλυτος οικογενειάρχης «τιμωρός»

Κάτι στο οποίο φαίνεται να συνηγορεί και ο Chris Harris, που πήρε τα δυο γερμανικά ιπποφορβεία -μετά του Stig, βεβαίως- και τα έθεσε αντιμέτωπα στην πίστα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store