Boxer γκάζια με Subaru Legacy 2.5 τούρμπο 265 PS

Γρήγορα Subaru ξέρουμε τα WRX/WRX STI, όμως υπάρχει και το Legacy. Με 265 άλογα στις 6.500 σ.α.λ. και 350 Nm στις 2.000-5.200 σ.α.λ., για τον 2.5άρη τούρμπο επίπεδο κινητήρα του προηγούμενου μοντέλου που θα παρακολουθήσουμε, ο μεγάλος αδερφός του Impreza μπορεί να κινηθεί ταχύτατα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Subaru δεν έβαλε τούρμπο στο νέο BRZ;

Χάρις στο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive δε, το κάνει ακόμα και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Η Subaru ανακοίνωνε 6,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, στο στεγνό. Το Legacy GT κατάφερε να διαψεύσει τους Ιάπωνες με την πρώτη, πετυχαίνοντας 5,9 δλ.!  Από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα έφτασε μέσα σε 3,7 δλ., ενώ σε λίγο καλύτερο δρόμο ο χρόνος για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έπεσε άλλα δυο δέκατα, στα 5,7 δλ.

Δείτε ακόμα: Νέα Skoda Octavia RS με το γκάζι στο πάτωμα (+video)

Λόγω συνθηκών, δεν βλέπουμε άνοιγμα μέχρι την τελική ταχύτητα. Το Legacy GT θεωρητικά φτάνει μέχρι τα 245 χλμ./ώρα, αλλά λογικά το κοντέρ θα δείχνει αρκετά παραπάνω. Παρόλα αυτά μπορούμε να διακρίνουμε την ομαλότητα στις αλλαγές του 6τάχυτου κιβωτίου, την αποτελεσματικότητα του launch control, αλλά και να απολαύσουμε το soundtrack του τετρακύλινδρου boxer. Αντί τελικής πάντως, παρακολουθούμε το σεντάν των 1.600+ κιλών να ακινητοποιείται από τα 100 χλμ./ώρα, σε 3 δλ. Μην ξεχνάμε, σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Δείτε ακόμα: Subaru: «Άλλο επίπεδο το επόμενο WRX STI»!

Get it on Google Play Download on the App Store