Χαλαζόπτωση έκανε σουρωτήρι ένα Tesla (+videos)

Τα ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τα βιώνουν αυτές τις μέρες πολλές περιοχές της χώρας μας, όπου άνοιξαν οι ουρανοί και πλημμύρισαν οι δρόμοι. Ωστόσο, δεν είναι και σπάνιες οι περιπτώσεις που ξαφνικά από τον ουρανό έρχονται μικρές μπάλες πάγου, όπως συνέβη την 1η Αυγούστου στην επαρχία Alberta του Καναδά.

Εκεί, πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν πολλές ζημιές από μια χαλαζόπτωση, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς και το Tesla Model 3 του άτυχου οδηγού. Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, που διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά, το αυτοκίνητο «χτυπήθηκε από τεράστια χαλαζόπτωση, μερικά κομμάτια ήταν τόσο μεγάλα όσο μπάλες του τένις και γκρέιπφρουτ, που έπληξαν το αμάξωμα παντού» – αναφέρει στην περιγραφή του βίντεο.

Όπως μπορούμε να δούμε από τα βίντεο, τα παρμπρίζ εμπρός και πίσω και η γυάλινη πανοραμική οροφή έγιναν θρύψαλα. Παρόλη την καταστροφή, το κρύσταλλα κατάφεραν να παραμείνουν στη θέση τους, προστατεύοντας τον οδηγό από τα παγωμένα κομμάτια, τα οποία σίγουρα θα τον τραυμάτιζαν σοβαρά σε άλλη περίπτωση. Επίσης, και από την εξωτερική εικόνα μπορούμε να δούμε ότι το αμάξωμα μοιάζει λες και έχει πέσει σε βομβαρδισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store