Χειροκίνητο κιβώτιο VW σε ρόλο αντικλεπτικού! (+video)

Τον περασμένο Φεβρουάριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο, η Volkswagen παρουσίασε το νέο Jetta GLI, το οποίο διαθέτει κάτι… ασυνήθιστο για τα δεδομένα των οδηγών στις Η.Π.Α.: Χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Δείτε ακόμη: Το VW Amarok γίνεται σωστό κτήνος

Όπως, ίσως θα γνωρίζετε, η πλειοψηφία των οδηγών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κινείται με αυτόματα αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ απειροελάχιστοι γνωρίζουν πως είναι ένα χειροκίνητο κιβώτιο και τι κάνει το ένα ακόμα πεντάλ, αυτό του συμπλέκτη. Τρανταχτό παράδειγμα ο μηχανικός που μάθαινε να οδηγεί χειροκίνητο κιβώτιο χρησιμοποιώντας το Ford Focus RS ενός πελάτη! Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι κλέφτες στις Η.Π.Α δεν προτιμούν τα χειροκίνητα κιβώτια, και ίσως πάνω σε αυτό βασίστηκε και η διαφήμιση.

Η VW θέλοντας να προμοτάρει το «πλεονέκτημα» του νέου Jetta GLI, δημιούργησε ένα διαφημιστικό βίντεο, εστιάζοντας κυρίως στο χειροκίνητο κιβώτιο. Όχι γιατί μπορεί να προσφέρει καλύτερη οδηγική αίσθηση από το αυτόματο, αλλά γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αντικλεπτικό, αφού πιθανός κλέφτης δεν θα μπορεί να το οδηγήσει. Βέβαια η VW συνιστά μέσω μηνύματος ότι «νομικά πρέπει να σας πούμε ότι θα πρέπει πάντα να κλειδώνετε το αυτοκίνητο σας, γι’αυτό θα πρέπει να κλειδώνετε το αυτοκίνητό σας». Πάντως και ο οδηγός του Jetta GLI δεν φαίνεται και τόσο συνηθισμένος στο να αλλάζει ταχύτητες, αφού σε μια αλλαγή μετακινεί όλο το σώμα του.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο VW T-Roc με 240 άλογα πάει… σφαίρα!

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=wApqm7VYlno

Get it on Google Play Download on the App Store