Χήνες βγάζουν νοκ άουτ μοτοσικλέτες σε πίστα (+video)

Το συναπάντημα με ζώα στους δρόμους μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει κακό, ειδικά αν πρόκειται για κάποιο μεγαλόσωμο. Σκύλοι και γάτες είναι τα πιο εύκολα και συνηθισμένα «θύματα», όμως δεν λείπουν περιπτώσεις όπου αναμιγνύονται ελάφια, αγελάδες, άλογα ή ακόμα και αρκούδες. Αυτό που είναι σχετικά απίθανο να σου τύχει, είναι σύγκρουση με πτηνό.

Δείτε ακόμα: Ζευγάρι προσπαθεί για ώρα να ανοίξει λάθος αυτοκίνητο (+video)

Για την ακρίβεια, το πιθανότερο ενδεχόμενο πρόσκρουσης σε πετούμενο είναι να μην προλάβει να σηκωθεί κάποιο περιστέρι που βρίσκεται μπροστά από το αυτοκίνητο ή τη μηχανή και να «ενσωματωθεί» στον προφυλακτήρα. Βέβαια είναι διαφορετικό να έχεις μια συστοιχία μετάλλων, πλαστικών και γυαλιών να σε περιβάλλουν -όπως συμβαίνει με το αμάξωμα και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου- και άλλο να διαθέτεις ένα κράνος και μια ζελατίνα όλη κι όλη. Κάτι που διαπίστωσαν με τον πλέον επίπονο τρόπο δυο αναβάτες στο Phillip Island στην Αυστραλία.

Οι δυο φίλοι οδηγούσαν τις supersport μοτοσυκλέτες τους στην ίδια διαδρομή που έχουν χαρίσει απίστευτες μάχες ο Valentino Rossi με τον Casey Stoner αργότερα με τους Jorge Lorenzo και Marc Marquez. Βέβαια οι ρυθμοί και η ανταγωνιστικότητα ουδεμία σχέση είχαν με MotoGP, αλλά και πάλι 184 χλμ./ώρα τα έπιασαν (η μοτοσυκλέτα που ακολουθεί, η μπροστινή πάει λίγο πιο γρήγορα) με περισσή ευκολία – και μάλιστα σχετικά νωρίς στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Και κάπου εκεί εμφανίστηκαν χήνες να σπείρουν την καταστροφή.

Διαβάστε επίσης: Πήρε δίπλωμα μετά από 25 χρόνια και 33 εξετάσεις!

Η μία την γλίτωσε κυριολεκτικά στο φτερό, όμως η άλλη προσέκρουσε με σφοδρότητα στον προπορευόμενο αναβάτη και προκάλεσε χαμό. Το πώς κατάφερε να κρατήσει την μηχανή όρθια είναι άξιο απορίας και θαυμασμού, ακόμα και αφού έπεσε πάνω του ο έτερος δικυκλιστής. Ο οποίος δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και έπεσε, συρόμενος για αρκετά μέτρα στην παρακείμενη αμμοπαγίδα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η φράση «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» αντιστράφηκε για τα καλά.

Get it on Google Play Download on the App Store