Citroen 2CV πάει «κομμάτια» σε ράλλυ ιστορικών (+video)

Η ιστορία πίσω από την σύλληψη του Citroen 2CV είναι λίγο-πολύ γνωστή: ο Andre Citroen ήθελε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο για την γαλλική αγροτιά, το οποίο θα ήταν προσιτό, άνετο και αρκούντως σταθερό ώστε να μπορεί κάποιος να μεταφέρει ένα καλάθι αυγά σε χωματόδρομο, χωρίς να σπάσει ούτε ένα. Η μετέπειτα Ιστορία περισσότερο γνωστή: το 2CV εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο cult και σημαντικά αυτοκίνητα στα χρονικά της αυτοκίνησης, βοηθώντας την Citroen να εδραιωθεί ως μια από τις πιο καινοτόμες εταιρίες του χώρου.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla KE70 βγαλμένo από όνειρο

70 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση και 20 από την τελευταία του, το «Ντεσεβό» συνεχίζει να μεταφέρει τους επιβάτες του «ατσαλάκωτους» σε κακοτράχαλες διαδρομές. Ενίοτε, μάλιστα, το κάνει σε ασυνήθιστα γρήγορο ρυθμό για τα κυβικά του. Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο δεν είναι καν 2, αλλά 3CV! Κάτω από το καπό συναντάμε τον ίδιο 2κύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα των 602 κ.εκ. και 23 ίππων που είχε και το 2CV, με την διαφορά ότι το 3CV διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερο αμάξωμα και πιο τετραγωνισμένη σχεδίαση. Κατασκευάστηκε το 1967 από την Citroen Bελγίου και εξήχθη σε πολλές αγορές -όπως σε αυτή της Λατινικής Αμερικής, με την ονομασία Super America-, όμως στην Γαλλία δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Τελικές στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο (+video)

To ράλλυ ιστορικών της Μπαστόν, στο Βέλγιο, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την παραλλαγή του θρυλικού Citroen να δείξει τα προσόντα του εντός έδρας. Μαζί του εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, το Audi Quattro, η Alfa Romeo Giulietta, το Ford Escort RS1800 και το Subaru Impreza 555. Αυγά, πάντως, με τέτοια οδήγηση λίγο δύσκολο να μείνουν άθικτα…

Get it on Google Play Download on the App Store