Trabant σε πίστα μπαίνει με τις… πόρτες! (+video)

Πίστα και πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο σημαίνει άφθονη πλαγιολίσθηση και φοβερό θέαμα, ειδικά όταν συνοδεύεται από μελωδικούς ήχους κινητήρων – εξατμίσεων και κάπνισμα ελαστικών. Στο συγκεκριμένο όμως βίντεο θα δείτε ένα απλό Trabant φορτωμένο με βαλίτσες στην σχάρα οροφής να πηγαίνει με το πλάι και να προσφέρει ένα απολαυστικό θέαμα.

Δείτε ακόμη: Η πιο αργή κόντρα όλων των εποχών! (+video)

Πληροφοριακά, το αυτοκίνητο που έχει ταυτιστεί με την πρώην Ανατολική Γερμανία, το Trabant παρέμεινε στην παραγωγή για 34 ολόκληρα χρόνια (1957-1991), σημειώνοντας 3,7 εκατομμύρια πωλήσεις. Τα πάνελ του 3,5 μ. και βάρους 615 κιλών αμαξώματός του ήταν κατασκευασμένα από συνθετικό πλαστικό, τα οποία συνδέονταν σε ένα αυτοφερόμενο ατσάλινο πλαίσιο. Επίσης, ήταν μπροσθιοκίνητο και πατούσε σε ανεξάρτητες αναρτήσεις, χαρακτηριστικά ασυνήθιστα για την εποχή του.

Τα πρώτα Trabant εφοδιάζονταν με ένα αερόψυκτο δίχρονο 2κύλινδρο κινητήρα 500 κ.εκ. ισχύος 18 ίππων. Αργότερα τοποθετήθηκε μεγαλύτερο μοτέρ 600 κ.εκ. με 20 ίππους και μετέπειτα ανέβηκε στους 23 ίππους. Στον τελευταίο χρόνο της παραγωγής του τοποθετήθηκε κινητήρας 1.05 λτ. της VW, ισχύος 39 ίππων.

Δείτε ακόμη: Πόσο πωλείται Opel Kadett του 1991 με 19.000 χλμ.;

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με το Trabant να ντριφτάρει:

Get it on Google Play Download on the App Store