Δες και άκου τον απόλυτο οικογενειάρχη «τιμωρό» (+video)

H προηγούμενη γενιά της Mercedes-ΑΜG E 63 ήταν και παραμένει ένα από τα πιο επίφοβα αυτοκίνητα που μπορεί να συναντήσει κάποιος «ανήσυχος» σε φανάρι. Όχι μόνο λόγω των 525 ή 577 ίππων που παράγει ο biturbo V8 των 5.5 λίτρων στις εκδόσεις AMG E 63 και AMG E 63 S, αλλά κυρίως λόγω των αριθμών που μπορεί να φτάσει το μοτέρ στα χέρια των βελτιωτών.

Δείτε ακόμα: Eργοστάσιο Brabus: εκεί που οι Mercedes γίνονται «κτήνη» (+video)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συγκεκριμένη Ε 63. Εξωτερικά μοιάζει σχεδόν σαν όλες τις άλλες. Υπάρχει μεν χαμηλότερη ανάρτηση και διαφορετικοί τροχοί 20 ιντσών, αλλά τίποτα δεν σε προϊδεάζει για ακραίες καταστάσεις κάτω από το καπό. Μέχρι να ακούσεις τον ήχο της εξάτμισης, βέβαια, ακόμα και στο παραμικρό πάτημα του δεξιού πεντάλ. Το σφύριγμα από τις τουρμπίνες κάθε άλλο παρά εργοστασιακό ακούγεται -και υπάρχει λόγος. Συγκεκριμένα, κοντά στους 900. Όσα και τα άλογα που κρύβονται στο μηχανοστάσιο του estate από τη Στουτγάρδη.

Διαβάστε επίσης: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Το μυστήριο γύρω από τη σκοτεινή Mercedes εντείνεται από την παντελή έλλειψη στοιχείων, αναφορικά με το ποιόν της βελτίωσης. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αποδίδει 900 ίππους και καλύπτει τα 800 μέτρα σε περίπου 18 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου άνω των 260 χλμ./ώρα. Προφανώς οι τουρμπίνες είναι μεγαλύτερες, όπως αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα εξαγωγής. Από εκεί και πέρα, το μόνο προφανές έχει να κάνει με την τύχη (ή καλύτερα, ατυχία) οποιουδήποτε κατόχου σπορ αυτοκινήτου που θα θελήσει να επιχειρήσει να… ενοχλήσει έναν -φαινομενικά- ταπεινό πάτερ φαμίλια…

Get it on Google Play Download on the App Store