Δικινητήριο VW Lupo 1.800 ίππων «ξεμπαζώνει» την άσφαλτο (+video)

Η αλήθεια είναι πως το VW Golf R έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε «τρομοκράτη» των drag strips, μετά και τα πρόσφατα κατορθώματά του. Τι είναι καλύτερο από ένα Golf R; Μα φυσικά, δύο! Και βελτιωμένα αμφότερα στους 900 ίππους, κάτω από το αμάξωμα ενός Lupo Coupe! Νομίζετε ότι διαβάσατε λάθος; Λάθος!

Δείτε ακόμα: VW Golf R με μοτέρ R32 700 ίππων «τσακίζει» τους πάντες (+video)

Ένας βελτιωτής από την Ρουμανία, ονόματι DOP Motorsport, ανέλαβε το πάντρεμα των κινητήρων και μεταδόσεων 2 Golf R στο πακέτο ενός ιδιοκατασκευασμένου Lupo. Υπό κανονικές συνθήκες, η συνδυασμένη ισχύς των 2 μοτέρ θα έφτανε τους 620 ίππους. Καθόλου άσχημα για ένα μικρό αυτοκίνητο στο βεληνεκές του Lupo, ακόμα και σε αυτή τη μοναδική κουπέ εκτέλεση. Οι Ρουμάνοι, όμως, δεν αρκέστηκαν μόνο στη σύζευξη των δυο 2λιτρων TSI αλλά τους βελτίωσαν. Πόσο; Στα επίπεδα των 900 ίππων έκαστος!

Η ισχύς προφανώς μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, καθώς κάθε μοτέρ αναλαμβάνει την κίνηση του ανάλογου άξονα. Την μεταφορά της ισχύος αναλαμβάνουν δυο εξατάχυτα κιβώτια DSG και το πέρασμα στο οδόστρωμα μπλοκέ διαφορικά, μαζί με αγωνιστικά ελαστικά dragster της Hoosier. Η δυσκολία του έργου τους, αποτυπώνεται στην αρχή του video, όπου το μεταλλαγμένο «λυκάκι» περνάει στην δίπλα λωρίδα γλιστρώντας.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται «εμφύλιος» μεταξύ VW Golf R και Audi RS 3;

Όταν βρίσκει πρόσφυση, μπορεί να γράψει χρόνους υπό των 9 δλ. για την κάλυψη των 400 μέτρων από στάση.


Get it on Google Play Download on the App Store