Drift «στην τρίχα» από χερά με Huracan (+video)

Έχουμε δει -και θα δούμε πολλές φορές ακόμα- υπεραυτοκίνητα να καταλήγουν παλιοσίδερα, εξαιτίας χειρισμών του οδηγού. Λέμε τα κακά, να λέμε και τα καλά όμως. Γιατί πέρα από τους «κουλούς» υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες κατασκευών, όπως της Lamborghini Huracan.

Η ροζ Huracan EVO που θαυμάζουμε ανήκει στον Giacomo Ghermandi, ο οποίος τυγχάνει να αγωνίζεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τουρισμού TCR. Με άλλα λόγια, μιλάμε για επαγγελματία οδηγό αγώνων. Ο Ghermandi είναι από τους λίγους που έχουν supercar και ξέρουν πώς να το πάνε, όπως θα διαπιστώσουμε από το «χορευτικό» της Lambo στα ιταλικά βουνά. Ακόμα και ένας οδηγός επιπέδο TCR Europe όμως, μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως. Η διαφορά σε σχέση με το μέσο «τιμόνι» έγκειται, πέρα από τις απτές ικανότητες, στη διατήρηση της ψυχραιμίας.

Ο Ιταλός έκανε ένα μικρό λάθος στο input κατά τη μεταφορά βάρους, δίνοντας παραπάνω γωνία στη Huracan και φέρνοντας πιο πολύ στο εσωτερικό της στροφής το εμπρός μέρος. Ως αποτέλεσμα ο εμπρός αριστερά τροχός βρέθηκε εκτός δρόμου, «κόβοντας» τη στροφή. Υπό κανονικές συνθήκες θα μιλούσαμε για ένα εντυπωσιακό πέρασμα «α λα WRC», όμως στην προκειμένη καραδοκούσε κολωνάκι. Για καλή τύχη του Ghermandi (και του προφυλακτήρα), η Huracan «χάιδεψε» το μεταλλικό στύλο και συνέχισε κανονικά, χαρίζοντάς μας ένα αξιομνημόνευτο καρέ. Ο 37χρονος οδηγός αγώνων ήταν μεν και τυχερός, αλλά φρόντισε να μείνει ψύχραιμος όταν είδε πως το αυτοκίνητο «γύρισε» πιο απότομα από όσο ήθελε. Σε διαφορετική περίπτωση κάλλιστα θα μπορούσε να είχε καταλήξει στις μπαριέρες από υπερδιόρθωση ή κάποιο πανικόβλητο πάτημα στο φρένο.

https://www.youtube.com/shorts/Q5BkoXkzmq8

Get it on Google Play Download on the App Store