Έκανε το VW Passat του μπαλάκι «φλίπερ»(+video)

Θα έχετε ακούσει τον όρο «παιχνιδιάρικο» να χαρακτηρίζει ένα αυτοκίνητο, αναφορικά με την οδική του συμπεριφορά και τον εν γένει χαρακτήρα του. Το VW Passat -και τα οικογενειακά αυτοκίνητα, γενικότερα- δεν μπορούμε να πούμε πως είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Στα ακατάλληλα χέρια, όμως, το γερμανικό μοντέλο όχι μόνο έγινε παιχνιδιάρικο, αλλά κανονικό παιχνίδι.

Δείτε ακόμα: Honda Civic «τσαμπουκαλεύεται» σε Hummer (+video)

Τα πλάνα μας έρχονται από ένα πάρκινγκ της Ελβετίας. Ένα Passat Variant εισέρχεται σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, με παραπάνω ταχύτητα από την ενδεδειγμένη. Ο οδηγός ανοίγεται περισσότερο από όσο θα έπρεπε και χτυπάει το κράσπεδο, στην εξωτερική πλευρά (από τη μεριά που στηρίζεται η μπάρα). Από εκεί και πέρα, το δύσμοιρο VW γίνεται τετράτροχο μπαλάκι του φλίπερ, καθώς αντί να φρενάρει ο οδηγός του φαίνεται να επιταχύνει! Το αυτοκίνητο χτυπάει με την δεξιά του πλευρά στον τοίχο, μετά φεύγει απέναντι και διαλύει την συσκευή ακύρωσης εισιτηρίων, για να επιστρέψει στην δεξιά πλευρά και να την αποτελειώσει με σφοδρότητα.

Διαβάστε επίσης: Τράκαρε τη Mustang του μπαμπά στο γκαράζ (+video)

Η πρόσκρουση είναι τόσο ισχυρή, που το Passat σηκώνεται στους δυο τροχούς. Παρόλα αυτά, παραμένει σε λειτουργική κατάσταση. Μόνο και μόνο για να βασανιστεί λίγο ακόμα από τον «πιλότο» πίσω από το τιμόνι. Λόγω του «μπαμ-μπουμ» στους τοίχους, το αμάξωμα των 4,7 μέτρων έρχεται σχεδόν κάθετα στο σημείο και ένα βήμα πριν φρακάρει. Το μπρος-πίσω είναι μονόδρομος για να απελευθερωθεί, εννοείται με την ίδια «ευγένεια» στις κινήσεις που αρχικά το έφερε σε αυτή τη θέση. Τελικώς, αποχωρεί από το σημείο έχοντας αφήσει για αναμνηστικό όλο το εμπρός δεξιά μέρος και το μεγαλύτερο κομμάτι του προφυλακτήρα. Τουλάχιστον, κατέβηκε η μπάρα…

Get it on Google Play Download on the App Store