Ελληνική Alfa 75 Turbo 410 ίππων τρελαίνει κόσμο (+video)

252

Ότι τα χέρια των Ελλήνων μηχανικών «πιάνουν», είναι γνωστό. Και δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε εξωπραγματικές κατασκευές, όπως το Chaos του Σπύρου Πανόπουλου που ετοιμάζεται να σπείρει πανικό στις τάξεις των hypercars.  Έχουμε δεκάδες παραδείγματα από βελτιώσεις υπεραυτοκινήτων, αγώνες dragster, drift και αναβάσεων να μας ανεβάζουν το εθνικό φρόνημα επί των τεσσάρων τροχών. Η Alfa 75 Turbo που ακολουθεί, είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους.

Δείτε ακόμα: Το ελληνικό Evo που κάνει τον πλανήτη να παραμιλά! (+videos)

Ανήκει στον Βαγγέλη Χατζή, ο οποίος την τρέχει ανελλιπώς σε αναβάσεις «αρρωσταίνοντας» τα πλήθη. Η Μιλανέζα λίγες σχέσεις διατηρεί με την εργοστασιακή μορφή, όπου απέδιδε 155 ίππους και 226 Nm ροπής από 1.779 υπερτροφοδοτούμενα κ.εκ. H «Τζέσικα», όπως την αποκαλεί ο ιδιοκτήτης, διαθέτει πληθώρα βελτιώσεων στον κινητήρα, όπου δεσπόζει η τουρμπίνα από Mitsubishi Lancer Evo 8. Κάθε τι περιττό έχει αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο, κατεβάζοντας το βάρος στα 1.100 κιλά και δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό με τα 410 άλογα του κινητήρα.

Διαβάστε επίσης: «Ελληνικό» Peugeot 106 Rallye 710 ίππων «ουρλιάζει» στις 10.000 σ.α.λ! (+video)

Η ισχύς εξυπακούεται πως μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικού, με την 75άρα να κρατάει στενή επαφή με το οδόστρωμα. Παρά την περιγραφή (πισωκίνητο τούρμπο 400+ ίππων), σπεσιαλιτέ της δεν είναι το drift (όχι ότι δεν διαπρέπει αν κληθεί να «χορέψει»). Ο Βαγγέλης με την Alfa του συνδυάζει το θέαμα με την ουσία, έχοντας καταγράψει 2η θέση κατηγορίας στην Ριτσώνα πέρσι.

https://www.facebook.com/hillclimbmonsters/videos/1288852411301805/?t=47