Εμφύλια διαμάχη: VW Golf R vs Audi S3 (+video)

Δύο σπορ μικρομεσαία χάτσμπακ μοντέλα του ομίλου Volkswagen, το VW Golf R και το Audi S3 μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, όπως είναι ο κινητήρας, η τετρακίνηση, το πλαίσιο κ.λπ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι ίδια αυτοκίνητα, αφού μεταξύ τους υπάρχουν πολλές διαφορές.

Διαβάστε ακόμη: Βγήκε το νέο free press τεύχος του autogreeknews!

Στην κόντρα επιτάχυνσης που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, έχουν και μία ακόμα διαφορά μεταξύ τους τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Το VW Golf R διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και το Audi S3 αυτόματο. Και αυτό είναι το σημείο που εστιάζει το βίντεο, στη διαφορά μεταξύ των δύο κιβωτίων ταχυτήτων. Βέβαια πιο σωστό θα ήταν να είχαν το ίδιο αυτοκίνητο με διαφορετικό κιβώτιο.

Πληροφοριακά, το βάρους 1.408 κιλών VW Golf R με τον 2.0 TSI κινητήρα των 310 ίππων και 380 Nm ροπής, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα (με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο). Από την άλλη πλευρά το Audi S3 Sportback S tronic των 1.465 κιλών με τον 2.0 TFSI κινητήρα των 310 ίππων και 400 Nm ροπής φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα. Διαφορά η οποία τελικά φαίνεται και στην πράξη, αφού το S3 αφήνει αρκετά πίσω το Golf R.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή Volkswagen Golf 1.4 TGI BlueMotion 110 PS CNG

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store