Έτσι είναι να σε προσπερνάνε με 332 χλμ./ώρα (+video)

Στα video με τελικές από την autobahn, βλέπουμε πάντα την οπτική της αριστερής λωρίδας. Στα δεξιά, όμως, υπάρχουν αυτοκίνητα που περνάνε σαν slide όταν αυτό που μας πηγαίνει βόλτα κινείται με 300+ χλμ./ώρα.

Σήμερα, θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θα πάρουμε μια γεύση από το πώς αισθάνονται αυτοί οι οδηγοί, όταν «τρώνε» τη ριπή αέρα από 300άρες. Στο ρόλο του «θύματος», μια Mercedes C-Class Cabriolet. Σε αυτόν του «θύτη», μια Mercedes-AMG E 63 S Estate – πιθανότατα βελτιωμένη. Καταρχάς, για να βλέπουμε ταχύτητες 319, 324 και 332 χλμ./ώρα, δεν υφίσταται πλέον ηλεκτρονικός περιοριστής. Από το εργοστάσιο, ο 4.0 V8 twinturbo στέλνει 612 ίππους και 850 Nm στους τέσσερις τροχούς και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ. Τα 330 χλμ./ώρα είναι ταχύτητα που μια «μαμά» E63 S μπορεί να πιάσει, ωστόσο η άνεση που το καταφέρνει η συγκεκριμένη φανερώνει πως κάτω από το καπό, έχει γίνει δουλειά. Η C-Class Cabrio τώρα, πηγαίνει χαλαρά, με 80 χλμ./ώρα. Τι συμπεράσματα βγαίνουν από τη διαφορά ταχύτητας των δυο Mercedes;

Πρώτο και κυριότερο, η σημασία του να μένει ελεύθερη η αριστερή λωρίδα. Οι Γερμανοί εκπαιδεύονται να μην απασχολούν την ταχύτερη λωρίδα του πλανήτη, η οποία στα ελεύθερα σημεία των autobahn δεν έχει όριο ταχύτητας. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία να σκεφτούμε τι θα συμβεί, αν κάποιος βγει αριστερά τη στιγμή που κάποιος άλλος έρχεται «σκοτωμένος» από πίσω. Βλέπουμε και μέσα από τη C-Class πώς γεμίζει ο αριστερός καθρέπτης. Ένας λάθος υπολογισμός, νομοτελειακά, αποβαίνει μοιραίος. Εξίσου χαρακτηριστικό, το πόσο γρήγορα περνάει η station wagon Mercedes. Την ώρα της προσπέρασης, μετά βίας την προλαβαίνει το ανθρώπινο μάτι.

Get it on Google Play Download on the App Store