Έτσι είναι τα 420 χλμ./ώρα μέσα από την Bugatti Chiron (+video)

106

Δεν τίθεται αμφιβολία για την ταχύτητα της Bugatti Chiron. Μπορεί να αμφισβητείται ευθέως από την Koenigsegg Agera RS και να υπάρχουν μυστήρια αυτοκίνητα που υποστηρίζουν πως την ξεπερνούν με άνεση, όμως η Chiron είναι αναντίρρητα ένα από τα ταχύτερα τετράτροχα παραγωγής όλων των εποχών. Και αυτή είναι η θέα εκ των έσω, όταν πιάνει την τελική της.

Δείτε ακόμα: Ο «φονιάς» της Bugatti Chiron είναι εδώ! (+video)

Ακόμα και σε έναν άδειο αεροδιάδρομο τεραστίου πλάτους, η αίσθηση που αποκομίζει κάποιος από το εσωτερικό της Chiron είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Φανταστείτε πως θα είναι τα αντίστοιχα πλάνα σε έναν δρόμο, με το τοπίο να φλουτάρει δεξιά αριστερά. Τα 420 χλμ./ώρα έρχονται με συνοπτικές διαδικασίες, όντας και ηλεκτρονικά περιοριζόμενα. Σύμφωνα με την Bugatti, οι προδιαγραφές του πανάκριβου hypercar είναι για τουλάχιστον 450 χλμ./ώρα. Αυτά που -προς το παρόν- δεν μπορούν να ακολουθήσουν είναι τα ελαστικά, οπότε και επιστρατεύεται ο ηλεκτρονικός δεσμώτης 20 χλμ./ώρα πάνω από τα 400.

Διαβάστε επίσης: Τετρατούρμπινο Mazda 323 «ζηλεύει» την Bugatti Chiron (+video)

Το «άνοιγμα» έγινε σε διάδρομο μήκους 4,34 χιλιομέτρων, με τον οδηγό της Chiron να ξεκινάει ήρεμα και να αφήνει τον γαλλογερμανικό «πύραυλο» να πιάσει την τελική του σταδιακά. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα ανωτέρω είναι «προσφορά» των 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής από τον τετρατούρμπινο W16 κινητήρα των 8 λίτρων.