Και όμως αυτή η ζάντα είναι ατσάλινη! (+video)

Είναι πλέον γνωστό ότι οι Ρώσοι πέρα από την δική τους μοναδική αισθητική, έχουν και μοναδικούς τρόπους κατασκευής διάφορων πραγμάτων! Από αυτοκίνητα, μέχρι και ζάντες.

Και μπορεί τα περισσότερα αυτοκίνητα στις μέρες μας να εξοπλίζονται με ζάντες αλουμινίου, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εκδόσεις με σιδερένιες ζάντες. Για αυτές τις εκδόσεις φροντίζει η ομάδα των Ρώσων που τρέχουν το κανάλι στο YouTube, Garage54!

Δείτε ακόμα: Ρώσοι έφτιαξαν ζάντες από Plexiglass! (+video)

Στο ειδικά διαμορφωμένο studio που διαθέτουν, κάνουν πράξη όλα τα project που τους έρχονται στο κεφάλι. Ένα εξ αυτών ήταν να «πειράξουν» μια κλασική σιδερένια ζάντα και να την μετατρέψουν σε μια 5άκτινη, σαν αλουμινίου. Αρχικά τοποθέτησαν τις ακτίνες, τις οποίες τις κόλλησαν στο κύριο σώμα του τροχού κι εν συνεχεία αφαίρεσαν το εσωτερικό. Έπειτα έβαψαν το χείλος της ζάντας σε μαύρο χρώμα για να κάνει την απαιτούμενη αντίθεση με τις ασημένιες ακτίνες. Όταν τελείωσαν με τα μαστορέματα, τοποθέτησαν την νέα χειροποίητη ζάντα πάνω σε μια υπέροχη Mercedes-Benz 190E για να γίνουν οι αναγκαίες δοκιμές στο δρόμο.

Διαβάστε επίσης: Οι Ρώσοι έφτιαξαν δρόμο 700 χλμ. στο πουθενά!

Ο δοκιμαστής ανέφερε ότι δεν παρατήρησε έντονους κραδασμούς ή θορύβους από την ζάντα κι έτσι η ομάδα θα προχωρήσει στην κατασκευή και των υπολοίπων. Τώρα αν μας ρωτάτε αν είναι ασφαλές να φτιάξετε τη δική σας, εμείς δεν θα το συνιστούσαμε! Αλλά όπως βλέπετε οι Ρώσοι το τολμούν κι… ότι γίνει!

Get it on Google Play Download on the App Store