Έτσι περνάνε τις πλατείες στη Ρωσία (+video)

Στην Ελλάδα «απολαμβάνουμε» μια αρκετές καινοτομίες του Κ.Ο.Κ. μας. Ίσως η πιο ιδιαίτερη, σε σύγκριση με όσα ισχύουν στο εξωτερικό, είναι η προτεραιότητα στις πλατείες. Ενώ στις περισσότερες χώρες προηγείται αυτός που κινείται στον κυκλικό κόμβο, στην Ελλάδα προτεραιότητα έχει αυτός που εισέρχεται. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διακόπτεται η ροή της κυκλοφορίας εντός του κόμβου και πρακτικά ακυρώνεται ο λόγος ύπαρξής του.

Δείτε ακόμα: Οι Ρώσοι έφτιαξαν δρόμο 700 χλμ. στο πουθενά!

Στη Ρωσία βέβαια, τέτοιοι προβληματισμοί αποτελούν «ψιλά γράμματα». Τρανή απόδειξη ο ένα VW Golf 2ης γενιάς, που συνελήφθη από κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας στο Καζάν. Ο οδηγός του γερμανικού χάτσμπακ ουδέποτε ασχολήθηκε με το ποιος έχει προτεραιότητα σε πλατεία. Για την ακρίβεια, δεν τον ενδιέφερε καν η ίδια η πλατεία και η υποχρεωτική κυκλική πορεία που καλείται να κάνει κάποιος σε αυτή. Απλά, λιτά κι απέριττα ακολούθησε την συντομότερη οδό, που δεν είναι άλλη από την ευθεία!

Διαβάστε επίσης: Στη Ρωσία έτσι μαθαίνεις να μην μιλάς στο κινητό όταν οδηγείς (+video)

Για να είμαστε ακριβείς, όπως φαίνεται στο video το Golf κινείται με υψηλή ταχύτητα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Κατά πάσα πιθανότητα ο οδηγός του να «έχασε» τελείως το φρενάρισμα, «κόβοντας» υποχρεωτικά την πλατεία.

Get it on Google Play Download on the App Store