Ford Mondeo 500 ίππων λέει βροντερό «αντίο» (+video)

Το Mondeo μας αποχαιρετά, έπειτα από 28 χρόνια πορείας. Η Ford έκανε γνωστή την απόσυρση του μεσαίου της από την αγορά, λιτά. Το ίδιο, όμως, έχει τον τρόπο του να πει ένα πολύ βροντερό «αντίο».

Στην Ευρώπη, τα ισχυρότερα Mondeo που είδαμε ήταν το τρίτης γενιάς με τον 2.5άρη πεντακύλινδρο τούρμπο κάτω από το καπό και το τελευταίο, με τον 2.0 EcoBoost. Στην πρώτη περίπτωση η απόδοση έφτανε στα 225 άλογα και στη δεύτερη μέχρι τα 240. Η τελευταία καταργήθηκε το 2018, αφήνοντάς μας με το 2λιτρο ντίζελ EcoBlue των 190 ίππων. Στην Αμερική, αντίθετα, μπορούν να αισθάνονται πιο προνομιούχοι. Εκεί, η κορυφαία έκδοση του Fusion (το Mondeo με άλλο όνομα και μικροαλλαγές στην εμφάνιση) έχει τον 2.7 V6 twinturbo EcoBoost να δίνει γκάζι, σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης και 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Κανονικά, το Fusion Sport αποδίδει 325 ίππους και 515 Nm. Όπως όλοι οι EcoBoost όμως, έτσι και ο 2.7 V6 είναι πολύ φιλικός στις βελτιωτικές διαθέσεις. Κάτω από το καπό αυτού που θα παρακολουθήσουμε, κρύβεται ένας «αντιδραστήρας» 500 ίππων και 650 Nm, που μετατρέπει το εμφανισιακά απείραχτο οικογενειακό σε «βόμβα». Το 400άρι καλύπτεται σε μόλις 11,5 δλ. και η ταχύτητα εξόδου αγγίζει τα 190 χλμ./ώρα, συνθέτοντας τον ιδανικό αποχαιρετισμό για ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα της κατηγορίας!

Get it on Google Play Download on the App Store