Ford «πουλάει τρέλα» σε νταλίκα! (+video)

Οι Αμερικανοί πρέπει να αντιλαμβάνονται διαφορετικά τους συσχετισμούς μεγεθών στο δρόμο. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως μικρά οχήματα «τραμπουκίζουν» κατά πολύ μεγαλύτερα, ενώ κανονικά συμβαίνει το αντίθετο (ιδανικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει καθόλου, αλλά ξέρουμε πως η ανοησία είναι φαβορί σε κάθε αναμέτρηση με την κοινή λογική).

Πριν λίγες ημέρες είδαμε ένα Honda Civic να δοκιμάζει το σύστημα πέδησης ενός Hummer. Μια δοκιμασία όπου το τετράτροχο «βουνό» απέτυχε, προς μεγάλη λύπη του ιαπωνικού σεντάν. Σήμερα θα δούμε ένα Ford Edge να τεστάρει την υπομονή ενός οδηγού νταλίκας, με τα ανάλογα αποτελέσματα – αλλά με απρόσμενο τρόπο.

Δείτε ακόμα: Με ποιες παραβάσεις χάνεις δίπλωμα & άδεια

Η σχέση SUV και νταλίκας ξεκινάει άσχημα, καθώς ο οδηγός του Edge χώνεται στη λωρίδα του φορτηγού. Ο οδηγός του, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, δεν «καίει» την κόρνα από το πάτημα παρά πατάει τα φρένα για να αποφύγει την επαφή, συνεχίζοντας την πορεία του. Όμως ο προπορευόμενος έχει όρεξη. Ξεκινάει με την αγαπημένη τακτική των Αμερικανών: το brake checking. Γενικότερα πρόκειται για άκρως ανόητη ενέργεια, όμως ειδικά όταν την εφαρμόζεις σε ένα όχημα 20-φεύγα τόνων πας γυρεύοντας.

Παρ’ όλη την επιμονή, ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι του Edge δεν «το βρίσκει» από αυτόν του 18τροχου «θωρηκτού». Ούτε στα brake checkings, ούτε στις αλλεπάλληλες αλλαγές λωρίδας, ούτε στις σφήνες. Καθ’ όλο το οδηγικό παραλήρημα στο λευκό SUV, ο φορτηγατζής παραμένει βράχος ψυχραιμίας και δεν ενεργοποιεί καν την κόρνα. Μια κατάσταση ζεν, η οποία προφανώς εξόργισε τον ανισόρροπο οδηγό του Ford. Τι έκανε για να την εκδηλώσει; Έπεσε με το αμάξι του πάνω στη νταλίκα! Προσέξτε: θεώρησε πως ένα αυτοκίνητο 1.800 κιλών μπορεί να κάνει ζημιά σε ένα φορτηγό, που μαζί με το τρέιλερ μπορεί να ξεπεράσει τους 36 τόνους (βάσει ανωτάτου ορίου της αμερικανικής νομοθεσίας).

Διαβάστε επίσης: Της πήραν τις πινακίδες για δημόσια προσβολή!

Όπως καταλαβαίνει πανεύκολα κάποιος, όπως και στο δίπολο Civic-Hummer, η έκβαση είναι η απολύτως αναμενόμενη.

https://www.facebook.com/raywilliamjohnson/videos/428641301409465/

 

Get it on Google Play Download on the App Store