Φωτογράφοι μίλησαν με την τύχη τους σε ράλλυ (+video)

Οι αγώνες ταχύτητας είναι γνωστό τοις πάσι ότι κρύβουν κινδύνους. Δεν έμπαινε τυχαία παλιότερα η προειδοποίηση «motorsport is dangerous» σε αιτήσεις συμμετοχών, διαπιστεύσεις και εισιτήρια. Κι αυτό, γιατί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τους αγωνιζόμενους, αλλά και για τους παρισταμένους.

Τόσο οι θεατές, όσο και το προσωπικό ενός αγώνα, μπορούν να βρεθούν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αν κάποιο αυτοκίνητο φύγει εκτός πορείας. Οι φωτογράφοι ανήκουν στις ομάδες υψηλής επικινδυνότητας, καθώς η αναζήτηση του καλύτερου «κλικ» συχνά τους αναγκάζει να τοποθετούνται σε επίφοβες ζώνες. Βέβαια γνωρίζουν και οι ίδιοι το πού να κάθονται, αλλά και να μην το γνωρίζουν, θα πρέπει να τους το υποδεικνύουν οι άνθρωποι του αγώνα. Σε ένα ράλλυ του ιταλικού πρωταθλήματος, όμως, κάπου μπερδεύτηκαν.

Δυο φωτογράφοι είχαν πάρει θέση σε μια δεξιά στροφή, προκειμένου να απαθανατίσουν αυτοκίνητα να κινούνται στο όριο, ενδεχομένως και πάνω από αυτό. Το θέμα είναι ότι στεκόντουσαν στο εξωτερικό της καμπής, εκεί δηλαδή που στέλνει ο συνδυασμός φυγόκεντρου-απώλειας πρόσφυσης το αυτοκίνητο. Για πολύ καλή τους τύχη ένα Citroen C2, που έφυγε με το πλάι και αρκετά χιλιόμετρα, πέρασε «στην τρίχα». Μάλιστα, δεν χτύπησε για πολύ λίγο ούτε το παρκαρισμένο που βρίσκονταν εκεί.

Get it on Google Play Download on the App Store