Φοβερό τρακάρισμα στο Nurburgring με 250 χλμ./ώρα (+video)

Όταν μια πίστα έχει κερδίσει επάξια το προσωνύμιο «Πράσινη Κόλαση», αυτομάτως καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι και το πιο φιλικό περιβάλλον για τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα. Ειδικά όταν συνδυάζεται με πρωινή υγρασία στο οδόστρωμα και «μαύρο πάγο». Και τυγχάνει να βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι μιας Porsche 911 GT3.

Δείτε ακόμα: VW Golf GTI έκανε 100 χιλιόμετρα σε 26 λεπτά (+video)

Το γερμανικό κουπέ κινούνταν με περίπου 250 χλμ./ώρα την στιγμή που τα ελαστικά ήρθαν σε επαφή με ένα σημείο της ασφάλτου που δεν είχε δει ο ήλιος. Βοήθησε το γεγονός ότι πιθανότατα είχε βρέξει πριν, ενώ και το ανεπαίσθητο άλμα συνέβαλε στην εκτύλιξη του δράματος. Το Nurburgring εξάλλου είναι διαβόητο για τις ακαριαίες μεταβολές στον συντελεστή πρόσφυσης, οι οποίες εν πολλοίς οφείλονται στην υγρασία που κρατάει ο δρόμος σε διάφορα μέρη της διαδρομής των 21 χιλιομέτρων, εξαιτιίας του δάσους που περιβάλλει την φημισμένη πίστα. Δεν θέλει παραπάνω από ένα πάτημα για να γίνει το κακό. Κάτι που βίωσε ο οδηγός της 996 με δυσάρεστο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Porsche 911 GT2 RS MR: Tο ταχύτερο πολιτικό αυτοκίνητο (+video)

Το αυτοκίνητο έχασε αμέσως την πρόσφυση του πίσω μέρους, ο αιφνιδιασμένος άνθρωπος πίσω από το τιμόνι προσπάθησε να το επαναφέρει αλλά γρήγορα διαπίστωσε το αναπόφευκτο του πράγματος. Οπότε πολύ σωστά μάζεψε τα χέρια του και άφησε τον κλωβό ασφαλείας να κάνει την δουλειά του. Και μετά πήγε σώος και αβλαβής στο συνεργείο για την «λυπητερή».

https://www.youtube.com/watch?list=PLVyRAt2cxbxvHmFV_Bp3ljXMq7uJv8AVY&v=BIpeyp8INQA&fbclid=IwAR2PDHh03ugFRzbCwdYXEf6fDvxAdVd19W8mP1KmTJIbR8MQP5yJ1lTeTlQ

Get it on Google Play Download on the App Store