Φρέναρε επίτηδες μπροστά από νταλίκα και την «πάτησε» (+video)

Οι σωστοί τρόποι οδηγικής συμπεριφοράς είναι τόσο αυτονόητοι, όσο και μεγάλη κουβέντα. Δε χρειάζεται να αναχθεί σε αντικείμενο επιστημονικής μελέτης το πόσο ανόητο και επικίνδυνο είναι το εσκεμμένο «πάτημα» στα φρένα, ειδικά μπροστά από ένα βαρύ όχημα στον αυτοκινητόδρομο.

Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιείται για δύο λόγους: ο πρώτος αφορά την εκδήλωση του εκνευρισμού, σε περιπτώσεις κλεισίματος ή κίνησης σε πολύ μικρή ταχύτητα στην λάθος λωρίδα. Ή γιατί, πολύ απλά, ο οδηγός που το κάνει δεν είναι στα καλά του. Ο έτερος, και πλήρως δόλιος, σκοπός αφορά στην ασφαλιστική αποζημίωση, καθώς -ως γνωστό- φταίει πάντα ο πίσω. Αυτό είχε μια λογική πριν γίνουν μόδα οι dashcams. Τώρα πια, χρησιμοποιείται για να προσφέρει άφθονο γέλιο και δουλειά στις Αρχές.

Δείτε ακόμα: Και για αυτό δεν προσπερνάμε «από πάνω» (+video)

Ο οδηγός που θα δούμε στο video, για κάποιον λόγο πατάει τα φρένα μπροστά από μια νταλίκα. Το Renault Megane που οδηγεί δε φαίνεται να χρήζει επιδιορθώσεων, οπότε το σενάριο με τις ασφάλειες απορρίπτεται. Μας μένει αυτό της ψυχικής ανισορροπίας, κάτι που απέδειξε περίτρανα η έκβαση της ιστορίας. Ο οδηγός του γαλλικού χάτσμπακ κάλεσε την αστυνομία -ενώ είχε προκαλέσει ο ίδιος την σύγκρουση- προφανώς αγνοώντας την ύπαρξη της κάμερας στο φορτηγό. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τα… ωραία ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο.

Διαβάστε επίσης: Βγήκε για τσαμπουκά και τον πάτησε το αυτοκίνητό του (+video)

Και οι δυο οδηγοί υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ και τον τυπικό έλεγχο εγγράφων. Ένας πιάστηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ σε ποσότητα μεγαλύτερη του κανονικού και να είναι ανασφάλιστος. Και ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία. Άρα το μυστήριο για την ψυχοσύνθεση του δράστη ξεδιαλύνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store