Κόντρα με «5άρες» BMW 2.155 ίππων! (+video)

Οι κόντρες επιταχύνσεων είναι σίγουρα κάτι που αρέσει σε όλους τους φίλους της αυτοκίνησης, με τις βασικές προϋποθέσεις να γίνονται σε ασφαλή κλειστό δρόμο και όχι σε δημόσιο, ενώ στο τιμόνι να βρίσκονται έμπειροι οδηγοί.

Παρακάτω θα παρακολουθήσετε μια κόντρα μεγατόνων μεταξύ τριών BMW Σειράς 5. Και για να καταλάβετε τι θηρία αυτοκίνητα μετέχουν σε αυτή, η πιο αδύναμη BMW έχει ισχύ 530 ίππων κι η ισχυρότερη 1.000! Οι δοκιμαστές ετοίμασαν τη συγκεκριμένη κόντρα σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν κατά πόσο πιο γρήγορη είναι μια βελτιωμένη BMW M5 με ισχύ 1.000 ίππων, συγκριτικά με τη «μαμά» BMW M5 Competition, αλλά και με μια BMW M550i!

Ξεκινάμε με την ισχυρότερη και βελτιωμένη BMW Μ5 που έχει δυναμώσει από την Evolve. Οι μηχανικοί προέβησαν σε εκτεταμένες βελτιώσεις στον κινητήρα, τοποθετώντας διαφορετικές πολλαπλές εισαγωγής, σφυρήλατα πιστόνια, αλλά και μερικά ακόμα που δεν τα αποκάλυψαν. Ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου ήταν επιβεβλημένος, όπως και το διαφορετικό σύστημα εξαγωγής κι έτσι το δυναμόμετρο έδειξε 1.000 ίππους και 1.100 Nm ροπής. Βέβαια η συνολική μετατροπή του κινητήρα κόστισε περίπου 35.000 ευρώ! Δίπλα της στέκεται η BMW M5 Competition με 625 ίππους και 750 Nm ροπής, από τον V8 4.4 λίτρων κινητήρα, με την τριάδα να κλείνει με την επίσης εργοστασιακή Μ550i των 530 ίππων. Να σημειωθεί ακόμα ότι στα τρία αυτοκίνητα η δύναμη καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς.

Όμως, όπως πάντα, όλοι γνωρίζουμε ότι στην πράξη δεν παίζουν ρόλο μόνο τα νούμερα, αλλά και οι δεξιότητες του οδηγού. Βέβαια και οι τρεις χειριστές είχαν ένα δύσκολο έργο μιας και η πίστα ήταν βρεγμένη και τα θηρία δεν κρατιόντουσαν! Είμαστε σίγουροι πως τον νικητή τον φαντάζεστε, όμως το ζήτημα είναι αν υπερισχύει τόσο, ώστε να δικαιολογεί το μεγάλο κόστος της μετατροπής.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το carwow και τα συμπεράσματα δικά σας!

Get it on Google Play Download on the App Store